schade aan je scooter

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting
  • scherpe premie, ruime dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

wat moet je doen bij schade aan je scooter?

Heb je schade aan je scooter? Dat is al vervelend genoeg. Daarom zorgt HEMA Verzekeringen ervoor dat je goed en snel geholpen wordt. Het enige wat jij bij schade hoeft te doen is jouw schade zo snel mogelijk aan ons melden. Dit doe je op elk moment van de dag online, gewoon via onze site.

schade scooterverzekering: wat wordt vergoed?

Nadat wij jouw schademelding hebben ontvangen bepaalt ons team van specialisten hoe de schade geregeld wordt. Eerst kijken we of de gebeurtenis onder de dekking van schade van de scooterverzekering valt. Dekt jouw verzekering de schade aan je scooter? Dan bepalen we – of degene bij wie je schade veroorzaakt hebt – hoe groot de schade is. Soms schakelen we hier een expert voor in. Hierna laten we je weten of we de schade vergoeden en welk bedrag je vergoed krijgt.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

gevallen met scooter en jouw verzekering

Bij HEMA kun je kiezen uit twee scooterverzekeringen: de WA-verzekering en de WA + volledig casco-dekking (allrisk). Heb je een allriskverzekering? Dan ben je bij schade aan je scooter en accessoires gewoon goed verzekerd. Heb je schade nadat je bent gevallen? De scooterverzekering vergoedt in dit geval de reparatiekosten als de kosten lager zijn dan de dagwaarde van jouw scooter kort voor de schade min de waarde na de schade. Schade aan accessoires is per gebeurtenis tot maximaal 250.- euro gedekt, schade aan jouw helm tot 100.-. De WA-verzekering dekt alleen schade die jij of iemand anders die jouw scooter bestuurt veroorzaakt aan anderen of aan spullen van anderen. Schade aan anderen is tot maar liefst 6.100.000.- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt gedekt tot 2.500.000.-.

scooter total loss en jouw verzekering

Natuurlijk hoop je dat het je niet overkomt, maar ook op de scooter zit een ongeluk in een klein hoekje. En schade aan je scooter kan soms grote gevolgen hebben. Meld je een schade bij ons en zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van de scooter kort voor de schade min de waarde na de schade? Dan spreken we van totaal verlies (total-loss). Is jouw scooter total-loss, dan vergoedt jouw scooterverzekering de waarde van jouw scooter op basis van de dagwaarde. In onze duidelijke voorwaarden lees je alles over de dekking van jouw scooterverzekering. Lees deze op je gemak door, zodat je altijd weet waar je voor verzekerd bent.

onze klanten geven ons een

79

wat moet je doen bij schade door diefstal?

Bij diefstal van je scooter, van de sleutels van je scooter of door schade aan je scooter waarbij de dader is doorgereden moet je zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Uiteraard meld je deze gebeurtenis ook via jouw eigen polismap op onze website aan HEMA Verzekeringen.

meest gestelde vragen

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Zodra je betaling is verwerkt, worden jouw schadevrije jaren en bonus-malustrede aangepast. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Als de schade voor 100% verhaald is dan val je niet terug op de bonus-malusladder. Je krijgt dan een extra schadevrij jaar en bonus-malustrede. Ben je wel teruggevallen op de bonus-malustrede? Dan was op het moment van de toekenning van schadevrije jaren nog niet bekend dat de schade voor 100% verhaald kon worden. Wij zullen alsnog je schadevrije jaren en bonus-malustrede aanpassen. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Volledig Casco is inclusief verzekering tegen diefstal. Diefstal is uitsluitend verzekerd als de motor op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 4 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden