schadevrije jaren scooterverzekering

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • scherpe premie, ruime dekking
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

hoe bouw je schadevrije jaren op met een scooter?

Hoe bouw je schadevrije jaren op met een scooter? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Elk verzekeringsjaar dat je schadevrij blijft staat gelijk aan 1 schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren met de scooter je hebt, hoe hoger jouw premiekorting. Ben jij een dame of heer in het verkeer? Dan word je daar dus voor beloond. Deze schadevrije jaren zijn en blijven van jou. Stap je over naar een andere verzekeraar? Dan neem je jouw schadevrije jaren gewoon mee.

bonus malus scooter: zo werkt het

Je schadevrije jaren met de scooter worden bijgehouden op de zogeheten bonus-malusladder. Deze tabel bepaalt hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoe hoog de no-claimkorting op de premie van jouw scooterverzekering is. Nadat je een jaar verzekerd bent bij HEMA passen we jouw schadevrije jaren en bonus malus scooter aan. Als je in deze periode geen schade hebt geclaimd krijg je er een schadevrij jaar bij en ga je omhoog op de bonus-malusladder. Dit betekent dat je meer premiekorting krijgt.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

schadevrije jaren scooter en zelf schade betalen

Heb je wel schuldschade gehad? Dan zak je op de bonus-malusschaal. Dit houdt in dat je meer premie gaat betalen. Heb je schade gereden en besluit je deze zelf te betalen? Na het ontvangen van jouw betaling passen we jouw schadevrije jaren scooter en bonus-malustrede aan. Heb je teveel premie betaald? Dan storten we dit bedrag terug op jouw rekening.

schadevrije jaren scooter opvragen

Ben je benieuwd hoeveel schadevrije jaren scooter je hebt opgebouwd? Je kunt jouw schadevrije jaren van de scooter opvragen bij jouw verzekeraar. Wel zo handig als je bijvoorbeeld overstapt van verzekeraar of een nieuwe scooter wilt verzekeren. Met deze gegevens ontvang je namelijk direct de premiekorting die hoort bij jouw plek op de bonus-malusladder.

schadevrije jaren scooter meenemen naar auto

Stap je af van de scooter en neem je plaats achter het stuur van de auto? Het besturen van een auto is een nieuwe ervaring met andere en meer risico’s. Schadevrije jaren welke je hebt opgebouwd met je scooter kun je niet meenemen naar je auto of motor. Schadevrije jaren scooter worden niet opgenomen in Roy Data, het centrale systeem waarin de schadevrije jaren van autobestuurders verzameld worden. Let op: het is ook niet mogelijk om schadevrije jaren van een auto of motor te gebruiken voor jouw scooterverzekering.

onze klanten geven ons een

79

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

wat kost een scooterverzekering?

Jouw nieuwe scooter, die wil je natuurlijk goed en simpel verzekeren. Wat kost een scooterverzekering? En hoe wordt de premie eigenlijk berekend?

moet je een scooter verzekeren?

In Nederland moet elke eigenaar van een scooter een verzekering voor de scooter afsluiten. Heb je een scooter gekocht? Dit moet je weten over jouw scooterverzekering

meest gestelde vragen

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden