scooter gestolen scooterverzekering

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • 24/7 schade melden
  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

scooter gestolen, wat nu?

Is jouw scooter gestolen? Dat is schrikken. We doen er natuurlijk alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Bij diefstal van jouw scooter is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. Daarna breng je ons op de hoogte van de diefstal van jouw scooter. Hoe sneller je in deze situatie handelt, hoe groter de kans dat jouw scooter wordt teruggevonden.

aangifte diefstal scooter bij politie

Aangifte van diefstal van jouw scooter bij de politie kun je online doen of op het politiebureau. Op het moment dat jouw scooter gestolen is heb je verschillende zaken nodig. Zorg dat je jouw verzekeringsgegevens en het kentekenbewijs van de scooter bij de hand hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je zo nauwkeurig mogelijk beschrijft waar de scooter voor het laatst gezien is en hoe laat de scooter is gestolen. Heb je een foto of heeft jouw scooter opvallende details? Geef het vooral door. Alle beetjes helpen bij het terugvinden van de scooter.

scooter gestolen en jouw verzekering

Nadat je aangifte van diefstal van jouw scooter hebt gedaan, geef je de diefstal van je scooter aan jouw verzekeraar door. Hiervoor vragen we je om een kopie van het proces-verbaal. Ook stuur je het aankoopbewijs van jouw scooterslot op. Vervolgens geven we aan de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) door dat jouw scooter gestolen is. Je kunt ook zelf de VbV op de hoogte brengen van de diefstal. Een diefstal melden bij VbV kan direct online. Heb je een scooterverzekering bij HEMA? Dan kun je een gestolen scooter op elk moment van de dag doorgeven via onze alarmcentrale. Controleer nadat je jouw scooter als gestolen hebt opgegeven ook of het kenteken geschorst wordt. Dit kun je het beste doen door contact op te nemen met het RDW.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

scooter gestolen: dit vergoedt jouw verzekering

Heb je een allriskverzekering voor je scooter? Dan vergoeden we diefstal van je scooter op basis van een aantal voorwaarden. Zo keren we de nieuwwaarde van een scooter alleen uit als je scooter jonger is dan 1 jaar. Heb je minder dan 1 jaar geleden een tweedehands scooter gekocht en is de scooter jonger dan 10 jaar? Dan vergoeden we de aanschafwaarde. In elk ander geval is de vergoeding gebaseerd op de dagwaarde. Deze wordt vastgesteld door een expert. De dagwaarde van je scooter is de waarde van jouw scooter kort voordat de scooter gestolen werd. We keren pas een vergoeding uit wanneer jouw scooter langer dan 30 dagen weg is.

eigen risico en een goedgekeurd scooterslot

Voor de WA + volledig casco-verzekering (allrisk) geldt een eigen risico van 200.- per gebeurtenis. Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken vinden we het belangrijk dat je jouw scooter goed beveiligt. Het is daarom verplicht om een erkend ART categorie 3-slot te gebruiken. Dit is een goedgekeurd slot voor jouw verzekering. Is jouw scooter gestolen en was deze niet met een door ons erkend slot vastgemaakt aan een in de grond verankerd voorwerp? Dan heb je een eigen risico van 400.-.

onze klanten geven ons een

79

kenteken scooter gestolen of scooter sleutel kwijt?

Denk je dat het kenteken van jouw scooter gestolen is? Neem dan geen risico en doe aangifte bij de politie. Dit kun je direct online doen. Let op: zonder kenteken mag je niet op je scooter rijden. Doe je dit wel, dan kan dit je een flinke boete opleveren. Via het RDW kun je een nieuw kenteken aanvragen voor jouw scooter. In het geval dat jouw scooter gestolen is, vragen we je om twee sleutels te laten zien. Ben je een scooter sleutel kwijt? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk een nieuwe reservesleutel laat maken en laat ons dit weten. Zo heb je altijd een extra sleutel achter de hand en sta je niet met lege handen op het moment dat je met diefstal te maken krijgt.

meest gestelde vragen

Om jouw brommer tegen diefstal te verzekeren, kies je voor de WA + Volledig Casco dekking (allrisk). Let op: diefstal is uitsluitend verzekerd als de brommer op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Je hoeft geen nummers of codes van sleutels of het slot aan ons door te geven. Bij diefstal moeten de originele sleutels opgestuurd worden. Zo kunnen we ook controleren of je een ART-goedgekeurd slot had van de juiste categorie.

Volledig Casco is inclusief verzekering tegen diefstal. Diefstal is uitsluitend verzekerd als de motor op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 4 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Met de WA + Volledig Casco dekking (allrisk) is naast wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook schade aan jouw eigen scooter door een aanrijding, diefstal (of poging tot), joyriding, inbraak, brand- en stormschade verzekerd.

Je kunt de groene kaart downloaden en printen in jouw online polismap. De groene kaart is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem geprint hebt.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp