scooterverzekering vanaf 16 jaar

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • scherpe premie, ruime dekking
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

jouw scooter goed en simpel verzekeren

Eindelijk! Dat felbegeerde papiertje is binnen. Vergeet de fiets of de bus, jij mag vanaf nu lekker scooteren. Maar, voordat je de weg op gaat moet je jouw scooter wel goed verzekeren. Ben je net 16 geworden? Hier moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een scooterverzekering

premie scooterverzekering

Elke scooterbezitter moet vanaf het moment dat de scooter op zijn of haar naam staat verplicht een WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt schade die je zelf veroorzaakt aan anderen. Wil je ook schade aan je eigen scooter en accessoires verzekeren? Dan sluit je een allriskverzekering af voor jouw scooter (WA + volledig casco). Waarschijnlijk valt het je bij het bereken van je premie direct op: een scooterverzekering voor jongeren is duurder dan voor iemand met meer ervaring. Hoe dat komt? Dat leggen we je graag uit.

kosten scooterverzekering uitgelegd

De kosten voor een scooterverzekering voor een jongere zijn flink hoger dan de premie van die iemand die al iets ouder is. Het risico dat je als nieuwkomer in het motorverkeer met schade krijgt te maken is simpelweg een stuk groter. Daarom is de premie van de scooterverzekering voor een beginnend bestuurder hoger. Maar, er is ook goed nieuws. Nadat je jouw verzekering hebt afgesloten begin je direct met het opbouwen van schadevrije jaren. En dat is belangrijk. Want hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op jouw verzekeringspremie is.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

scooterverzekering beginnend bestuurder

De premie van de scooterverzekering voor een beginnend bestuurder is misschien even slikken. Als je een scooterverzekering hebt afgesloten kun je zelf sturen op premiekorting. Elk jaar dat je schadevrij blijft, gaat jouw premie omlaag. Soms kiezen jongeren ervoor om de scooter op naam van de ouders te verzekeren. Hoewel het lijkt alsof je goedkoper uit bent, valt dit in de praktijk best tegen.
Staat de scooter op naam van jouw vader of moeder? Dan moet deze jou opgeven als afwijkende of regelmatige bestuurder. Zo is de verzekeraar op de hoogte van het feit dat jij op de scooter rijdt. Bij het berekenen van de premie wordt dan gekeken naar jouw leeftijd. De premie blijft dus vrijwel gelijk, maar omdat de verzekering niet op jouw naam staat bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Sluit je later een scooterverzekering op jouw naam af? Dan krijg je dus geen premiekorting voor schadevrije jaren.

scooterverzekering onder 25 jaar

Ben je zelf ouder dan 25 jaar en leen je jouw scooter uit aan iemand die jonger is dan 25 jaar? Dan is jouw scooter verzekerd voor schade. Wel geldt in deze situatie een verhoogd eigen risico van 400.-.

onze klanten geven ons een

79

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

moet je een scooter verzekeren?

In Nederland moet elke eigenaar van een scooter een verzekering voor de scooter afsluiten. Heb je een scooter gekocht? Dit moet je weten over jouw scooterverzekering.

wat kost een scooterverzekering?

Jouw nieuwe scooter, die wil je natuurlijk goed en simpel verzekeren. Wat kost een scooterverzekering? En hoe wordt de premie eigenlijk berekend?

meest gestelde vragen

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden