scooterverzekering kosten

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 schade melden
  • scherpe premie, ruime dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

wat kost een scooterverzekering?

Jouw nieuwe scooter, die wil je natuurlijk goed en simpel verzekeren. Maar, wat kost een scooterverzekering eigenlijk? En hoe worden de scooterverzekering kosten berekend? Voor de premie van de scooterverzekering is een aantal factoren van belang. Denk bijvoorbeeld aan welke verzekering je kiest en de dagwaarde van jouw scooter, maar ook de leeftijd van de regelmatige bestuurder, waar je woont en het aantal opgebouwde schadevrije jaren is van invloed op de premie.

kosten scooterverzekering per maand

Wat de kosten van jouw scooterverzekering per maand zijn, is grotendeels afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Bij HEMA kun je kiezen uit twee dekkingen: de Deze WA-verzekering en de WA + volledig casco verzekering (allrisk). Elke scooterbezitter moet het voertuig minimaal WA verzekeren. Deze verplichte verzekering vergoedt schade die je veroorzaakt bij anderen. Wil je ook gedekt zijn voor schade aan je eigen scooter en accessoires? Dan sluit je de allriskverzekering af. De scooterverzekering kosten van deze verzekering liggen wel iets hoger. Je bent immers voor vrijwel elke schade verzekerd. Wat de kosten van jouw scooterverzekering per maand zijn, is grotendeels afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Bij HEMA kun je kiezen uit twee dekkingen: de Deze WA-verzekering en de WA + volledig casco verzekering (allrisk). Elke scooterbezitter moet het voertuig minimaal WA verzekeren. Deze verplichte verzekering vergoedt schade die je veroorzaakt bij anderen. Wil je ook gedekt zijn voor schade aan je eigen scooter en accessoires? Dan sluit je de allriskverzekering af. De scooterverzekering kosten van deze verzekering liggen wel iets hoger. Je bent immers voor vrijwel elke schade verzekerd.

premie scooterverzekering berekenen

Nadat je voor jezelf de keuze hebt gemaakt of je jouw scooter allrisk of WA laat verzekeren, kun je de verzekering afsluiten. Dat is bij HEMA heel eenvoudig, dat doe je namelijk direct online. Bij het afsluiten van een scooterverzekering vragen we je om een aantal gegevens. Voor het berekenen van de scooterverzekering kosten is het allereerst belangrijk dat je ons laat weten wat voor type scooter je wilt verzekeren. Vervolgens vul je je persoonlijke gegevens in en stel je jouw verzekering helemaal op maat samen. Met deze informatie kunnen wij de premie van de scooterverzekering berekenen.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

allrisk scooterverzekering kosten

De scooterverzekering kosten voor een allriskverzekering (WA + volledig casco) zijn hoger dan die van de WA-verzekering. Maar, dan krijg je ook echt waar voor je geld. Met deze complete verzekering ben je verzekerd voor heel veel schades. Of je nu schade veroorzaakt aan anderen of schade hebt aan je eigen scooter of accessoires door bijvoorbeeld diefstal, een ongeluk, brand, storm of een botsing met een dier: dankzij deze uitgebreide dekking ben jij voor je het weet weer onderweg. De allrisk scooterverzekering kosten mogen dan wel hoger liggen, dit betekent wel dat jij kunt vertrouwen op een uitgebreide dekking. Zeker als je net een nieuwe scooter hebt betaalt deze dekking zich altijd uit..

scooterverzekering kosten: hier kijken we naar

Bij het berekenen van de scooterverzekering kosten kijken we naast het type scooter en de verzekering die je kiest naar meer zaken. De premie van de verzekering wordt onder meer bepaald op basis van de leeftijd van de jongste bestuurder. Onervaren deelnemers aan het verkeer krijgen gemiddeld vaker te maken met schade. Daarnaast speelt ook jouw woonplaats een rol. Het risico op schade in een drukke stad is nu eenmaal groter.
Maar, er is ook goed nieuws. Want net als bij een autoverzekering bouw je als scooterrijder schadevrije jaren op. Elk jaar dat je geen schade claimt klim je omhoog op de bonus-malusladder en krijg je korting op jouw premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger jouw premiekorting. Veilig rijden levert je dus voordeel op!

onze klanten geven ons een

79

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

scooter verzekeren op naam ouder

Een scooterverzekering op naam van een ouder afsluiten lijkt voordeliger. Maar is dit nu eigenlijk wel zo verstandig? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

moet je een scooter verzekeren?

In Nederland moet elke eigenaar van een scooter een verzekering voor de scooter afsluiten. Heb je een scooter gekocht? Dit moet je weten over jouw scooterverzekering

meest gestelde vragen

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp