scooterverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen scooterverzekering

Met de WA + Volledig Casco dekking (allrisk) is naast wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook schade aan jouw eigen scooter door een aanrijding, diefstal (of poging tot), joyriding, inbraak, brand- en stormschade verzekerd.

Lees verder

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

Lees verder

Om jouw scooter tegen diefstal te verzekeren, kies je voor de WA + Volledig Casco dekking (allrisk). Let op: diefstal is uitsluitend verzekerd als de scooter op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Lees verder

Volledig Casco is inclusief verzekering tegen diefstal. Diefstal is uitsluitend verzekerd als de scooter op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Lees verder

Je kunt de groene kaart downloaden en printen in jouw online polismap. De groene kaart is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem geprint hebt.

Lees verder

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Lees verder

Je hoeft geen nummers of codes van sleutels of het slot aan ons door te geven. Bij diefstal moeten de originele sleutels opgestuurd worden. Zo kunnen we ook controleren of je een ART-goedgekeurd slot had van de juiste categorie.

Lees verder

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Lees verder

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Lees verder

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.