WA plus scooterverzekering beperkt casco

verzeker je scooter goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 15% stapelkorting
  • scherpe premie, ruime dekking
  • 24/7 schade melden

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

heeft HEMA een WA+ verzekering scooter?

HEMA heeft er bewust voor gekozen om geen WA+ verzekering aan te bieden. Dit omdat wij van duidelijkheid houden. Met de WA scooterverzekering en de allrisk scooterverzekering bieden wij twee dekkingen waarmee je je scooter zo goed mogelijk verzekerd tegen een scherpe premie.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jou en jouw scooter past

Met onze voordelige scooterverzekering is jouw scooter gewoon goed verzekerd. Geen ingewikkelde voorwaarden, maar een duidelijk verhaal en standaard een goede WA-dekking. Wil je niet alleen verzekerd zijn tegen schade bij anderen, maar ook schade aan je eigen scooter? Kies dan voor de scooterverzekering met allriskdekking.

onze klanten geven ons een

79

verschil WA en WA beperkt casco scooter

Iedereen die in Nederland een scooter bezit moet verplicht een WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen toebrengt. Vanaf het moment dat de scooter op jouw naam staat moet het voertuig verzekerd zijn. Ook als je er niet op rijdt. Doe je dit niet, dan riskeer je een flinke boete. Wil je ook schade aan je eigen scooter en accessoires verzekeren? Dan sluit je bij HEMA een WA + Volledig Casco-verzekering af. Voor een scherpe premie, ben jij compleet verzekerd.

WA of allrisk verzekerd?

Wanneer je van plan bent een scooter te kopen is het slim om van tevoren goed na te denken over je scooterverzekering. Zeker als je straks op een nieuwe scooter rijdt kan een goede verzekering je veel geld en kopzorgen schelen. Daarom worden nieuwe of jonge scooters vaak allrisk verzekerd. Wel zo vertrouwd en veilig. Omdat wij weten hoe zuinig jij op jouw scooter bent maken wij de keuze makkelijker voor je met de WA scooterverzekering voor de iets oudere scooters en de WA Volledig Casco scooterverzekering voor de nieuwere scooters. Voor een prima prijs, ben jij perfect verzekerd. Dat is echt HEMA.

aanvullende dekkingen voor je scooter

Met de scooterverzekering van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen:

meest gestelde vragen

Met de WA + Volledig Casco dekking (allrisk) is naast wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook schade aan jouw eigen scooter door een aanrijding, diefstal (of poging tot), joyriding, inbraak, brand- en stormschade verzekerd.

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Om jouw brommer tegen diefstal te verzekeren, kies je voor de WA + Volledig Casco dekking (allrisk). Let op: diefstal is uitsluitend verzekerd als de brommer op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Meer

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp