WA scooterverzekering­

 • scherpe premie, ruime dekking
 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

wat is een WA verzekering scooter?

Sommige verzekeringen moet je afsluiten. Of je ze nu nodig vindt of niet. Daar is de WA verzekering voor je scooter er één van. Rijd je op een scooter, dan ben je wettelijk verplicht een WA scooterverzekering af te sluiten. Daarmee ben je gedekt voor schade die je bij andere weggebruikers veroorzaakt. Omdat het bezitten en rijden van een scooter al duur genoeg is, denken wij graag met je mee. Daarom kun je bij HEMA rekenen op een voordelige premie.

de WA scooterverzekering van HEMA

Eindelijk! Die scooter waar je zo hard voor gespaard hebt of die je misschien wel voor je zestiende verjaardag hebt gekregen, staat voor je neus te blinken. Voordat je de ‘wijde wereld’ in kunt trekken, moet je alleen wel eerst aan je verzekering denken. Want zonder WA verzekering voor je scooter mag je de weg niet op. Met de voordelige WA scooterverzekering van HEMA, hoef je je geen zorgen meer te maken. Schade aan anderen is tot maar liefst 6.100.000.- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt gedekt, tot 2.500.000.-.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

jouw WA scooterverzekering, zó afgesloten

Het afsluiten van een WA scooterverzekering, dat is in een handomdraai gebeurd. Dat doe je namelijk online. Gewoon, via onze site. Na het invullen van enkele gegevens, zoals het kenteken van je scooter en je persoonlijke gegevens, berekenen we direct de premie van jouw scooter. Binnen vijf minuten is jouw nieuwe scooter verzekerd en kun je gaan cruisen!

dekking WA verzekering

De WA verzekering scooter keert alleen uit bij schade die jij aanricht aan anderen of aan spullen van anderen. Raak je betrokken bij een ongeluk of aanrijding? Dan vergoeden wij de schade die je hebt veroorzaakt, maar alleen de schade die anderen hieraan over hebben gehouden. Schade aan je eigen scooter of eigendommen is niet verzekerd. Ben je zelf slachtoffer of veroorzaakt iemand schade aan jouw spullen? Dan kun je de kosten verhalen op de verzekering van de tegenpartij.

eigen risico WA verzekering scooter

Met het afsluiten van een WA verzekering voor je scooter bij HEMA ben je niet alleen veilig onderweg, ook kun je rekenen op een laag eigen risico. Voor WA is zelfs géén eigen risico van toepassing. Let op: in de volgende situatie is een andere voorwaarde van toepassing:

 • Is de regelmatige bestuurder van de scooter 25 jaar of ouder en veroorzaakt iemand anders (jonger dan 25 jaar) die op de scooter rijdt schade? Dan is bij elke schade een eigen risico van 400.- van kracht.

kies de WA scooterverzekering

onze klanten geven ons een

79
 • wat is wel gedekt

  • schade die je bij anderen veroorzaakt
 • wat is niet gedekt

  • schade aan eigen scooter
  • diefstal of joyriding
  • overstroming
  • storm
  • botsing met dieren
  • brand, ontploffing

aanvullende dekkingen voor je scooter

Met de WA verzekering scooter van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen

meest gestelde vragen

Met de WA + Volledig Casco dekking (allrisk) is naast wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook schade aan jouw eigen scooter door een aanrijding, diefstal (of poging tot), joyriding, inbraak, brand- en stormschade verzekerd.

De eigenaar van de scooter moet zelf een verzekering op eigen naam afsluiten. Staat de scooter op jouw naam? Dan kun jij de verzekering afsluiten. Als je zoon of dochter vaker op de brommer rijdt, moet je hem/haar opgeven als regelmatige bestuurder en daarbij de geboortedatum vermelden. Doe je dit niet dan kan dit gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Om jouw brommer tegen diefstal te verzekeren, kies je voor de WA + Volledig Casco dekking (allrisk). Let op: diefstal is uitsluitend verzekerd als de brommer op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Elke, brommer en snorfiets moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat als jij iemand aanrijdt de schade van die ander door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed.

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.