inboedel- en opstal­verzekering

verzeker je woning goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 schade melden
  • garantie tegen onderverzekering

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

inboedel- en opstalverzekering: zorgeloos wonen

Thuis is de plek waar je zorgeloos wilt genieten van het leven. Tussen je eigen spulletjes in jouw droomhuis, daar ben je helemaal op je plek. Daarom kun je bij HEMA heel jouw huis goed en simpel verzekeren met een woonverzekering voor inboedel en opstal. Maar waarom heb je deze verzekering nu eigenlijk nodig en wat is het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering?

verschil tussen inboedel- en opstalverzekering

Een woonverzekering bestaat uit twee dekkingen; de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering zit ‘m in of iets zich in of buiten het huis bevindt. Alles wat bevestigd zit aan je huis valt onder de opstalverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een regenpijp, de dakpannen van jouw woning, maar ook een garage of hobbyschuur achterin de tuin. Alles wat zich in je huis bevindt verzeker je met een inboedelverzekering. Je prachtige laminaatvloer, je nieuwe loungebank en je garderobekast; alle meubelen, woonaccessoires en spullen die voor jou van grote waarde zijn noemen we inboedel.

Met een inboedelverzekering zijn jouw eigen spullen verzekerd tegen schade. En dankzij de uitgebreide basisdekking van HEMA geniet je voor een verrassend lage premie zorgeloos van jouw thuis. Maar wat als iemand anders jouw spullen beschadigt of jij op jouw beurt zelf schade aanricht aan kostbaarheden van een ander? Ook hier kun je je moeiteloos voor verzekeren. Een aansprakelijkheidsverzekering scheelt veel geld en gedoe.

veelgestelde vragen

Jouw kostbare bezittingen, daar ben je natuurlijk zuinig op. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in jouw huis goed verzekerd tegen bijna alle ongelukjes en schades door bijvoorbeeld brand, water en diefstal. Wij handelen de schade voor je af, zodat jij weer gewoon lekker kunt genieten van thuis. Een inboedelverzekering dekt alles wat verhuisbaar is. Dat betekent: als je het op kunt pakken, is het verzekerd.

Iedere herfst is er wel een grote storm in het land waarbij bomen omvallen of dakpannen door de lucht slingeren. De kracht van moeder natuur lijkt steeds sterker te worden. En die akelige weersomstandigheden kunnen zomaar schade aan jouw woning veroorzaken. Zónder dat jij daar iets aan kunt doen. Met een opstalverzekering is jouw huis verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of water. Onder opstal verstaan we alle onderdelen aan en in een huis die ‘aard- en nagelvast’ zitten. Denk aan je keuken, het dak, maar ook waterleidingen, schuttingen en inbouwkasten.

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Heb je een koophuis met hypotheek? Dan ben je vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Als je geen hypotheek hebt is deze verzekering niet verplicht, maar wordt wel nadrukkelijk aangeraden je opstal te verzekeren en zo te voorkomen dat je te maken krijgt met een grote financiële tegenvaller in het geval van schade.

Heb je een koopappartement? Dan is de opstalverzekering in veel gevallen al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Check dit nog wel even goed in de contracten voordat je achterover leunt. Bij een huurappartement of huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk voor de opstalverzekering.

Let op: heb je verbeteringen aan je appartement aangebracht en wil je er zeker van zijn dat je gewoon goed, simpel én uitgebreid verzekerd bent bij schade? Sluit dan een aanvullende verzekering voor je appartement af.

Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel aan te raden als je kostbare spullen in je huis hebt. Mocht er schade ontstaan aan jouw spullen of kostbaarheden door brand, diefstal of water dan ontvang je via deze verzekering een vergoeding.

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp