woonverzekering

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen woon­verzekering

Iedere herfst is er wel een grote storm in het land waarbij bomen omvallen of dakpannen door de lucht slingeren. De kracht van moeder natuur lijkt steeds sterker te worden. En die akelige weersomstandigheden kunnen zomaar schade aan jouw woning veroorzaken. Zónder dat jij daar iets aan kunt doen. Met een opstalverzekering is jouw huis verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of water. Onder opstal verstaan we alle onderdelen aan en in een huis die ‘aard- en nagelvast’ zitten. Denk aan je keuken, het dak, maar ook waterleidingen, schuttingen en inbouwkasten.

Lees verder

Het eigen risico van de HEMA woonverzekering houden we graag zo laag mogelijk. Per schadegeval is deze 100.-.

In een aantal gevallen geldt een uitzondering:

  • het eigen risico bij stormschade is altijd 225.-.
  • bij schade door diefstal van sieraden, bijzondere bezittingen en audiovisuele- en computerapparatuur is het eigen risico tevens 225.-.
Lees verder

Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel aan te raden als je kostbare spullen in je huis hebt. Mocht er schade ontstaan aan jouw spullen of kostbaarheden door brand, diefstal of water dan ontvang je via deze verzekering een vergoeding.

Lees verder

Je meldt de schade online en laat ons weten wat er precies is gebeurd. Daarna bepalen we de hoogte van de schade samen met jou, en soms is daar een expert bij nodig.

Lees verder

Lig niet wakker van stormschade. De inboedel- en opstalverzekering van HEMA zorgt ervoor dat je niet wordt weggeblazen door hoge kosten. In het geval van schade aan je opstal geldt er wel een hoger eigen risico bij schade door storm van 250.-.

Lees verder

Met de woonverzekering van HEMA kun je geen bungalows of vakantiewoningen verzekeren.

Lees verder

We gaan ervan uit dat onze klanten netjes omgaan met hun woning en deze ook goed onderhouden. Wij hebben geen richtlijn voor hoe vaak je jouw schoorsteen moet laten vegen, maar als bij schade blijkt dat deze veroorzaakt kan zijn door achterstallig onderhoud aan je schoorsteen, dan is jouw schade niet verzekerd.

Lees verder

Wanneer je een opstalverzekering hebt zijn zonnepanelen automatisch meeverzekerd. HEMA houdt van duurzaam. We vinden het belangrijk om zelf én met onze producten een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks leven. Van de wereld van nu, voor de wereld van de toekomst. Dat doen we niet alleen, maar met z’n allen. Daarom moedigen we elk duurzaam initiatief van harte aan en helpen we je graag jouw steentje bij te dragen.

Lees verder

Bij de inboedelverzekering Extra van HEMA zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht standaard verzekerd tot maximaal 10.000.-. Je kunt het maximaal verzekerd bedrag met de aanvullende dekking huurders- of eigenaarsbelang uitbreiden tot 35.000.-. Bij de inboedelverzekering Basis zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning niet meeverzekerd.

Lees verder

Bij HEMA snappen we dat je van al je spullen en jouw huis houdt. Je geniet van alledaagse momenten met alledaagse producten. Het is altijd lastig om de totale waarde in te schatten. Daarom verzekeren wij jouw spullen met de inboedelverzekering en je huis met de opstalverzekering voor een onbeperkt totaalbedrag. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd. Wel gelden er voor bepaalde spullen maximale verzekerde bedragen, daarover lees je meer in de voorwaarden.

Lees verder

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Heb je een koophuis met hypotheek? Dan ben je vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Als je geen hypotheek hebt is deze verzekering niet verplicht, maar wordt wel nadrukkelijk aangeraden je opstal te verzekeren en zo te voorkomen dat je te maken krijgt met een grote financiële tegenvaller in het geval van schade.

Lees verder

Heb je een koopappartement? Dan is de opstalverzekering in veel gevallen al geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Check dit nog wel even goed in de contracten voordat je achterover leunt. Bij een huurappartement of huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk voor de opstalverzekering.

Let op: heb je verbeteringen aan je appartement aangebracht en wil je er zeker van zijn dat je gewoon goed, simpel én uitgebreid verzekerd bent bij schade? Sluit dan een aanvullende verzekering voor je appartement af.

Lees verder

HEMA helpt je direct uit de brand met een goede, uitgebreide verzekering tegen brandschade aan jouw spullen of woning. Jouw waardevolle bezit verzeker je goed en simpel met onze woonverzekering.

Lees verder

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. Lees meer over het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering.

Lees verder

Jouw kostbare bezittingen, daar ben je natuurlijk zuinig op. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in jouw huis goed verzekerd tegen bijna alle ongelukjes en schades door bijvoorbeeld brand, water en diefstal. Wij handelen de schade voor je af, zodat jij weer gewoon lekker kunt genieten van thuis. Een inboedelverzekering dekt alles wat verhuisbaar is. Dat betekent: als je het op kunt pakken, is het verzekerd.

Lees verder

Lig niet wakker van stormschade. De inboedel- en opstalverzekering van HEMA zorgt ervoor dat je niet wordt weggeblazen door hoge kosten. In het geval van schade aan je opstal geldt er wel een hoger eigen risico bij schade door storm van 250.-.

Lees verder