waterschade lekkage verzekering

verzeker je woning goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • 24/7 schade melden
 • tot 15% stapelkorting
 • garantie tegen onderverzekering

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

waterschade en lekkage verzekeren

Waterschade door lekkage in de keuken of badkamer, kapotte leidingen of een waterbed dat lekt kan een grote ravage aanrichten in jouw woning. Je doet er natuurlijk alles aan om dit te voorkomen, toch gaat het soms mis. Met onze woonverzekering is het lek meteen boven. Waterschade en lekkage verzekeren in en aan jouw huis en spullen? Dat doe je goed en gemakkelijk bij HEMA.

waterschade en lekkage in huis verzekerd

Een gesprongen leiding, een kapotte afvoerbuis of een sputterende riolering. Als water binnenshuis ongewild vrij baan krijgt, kan dit een golf aan schade veroorzaken. Meubels, elektrische apparatuur of je nieuwe laminaatvloer; komen deze spullen in aanraking met water, dan lopen de kosten hoog op. Omdat schade alleen al vervelend genoeg is, kun je jouw waardevolle spullen tegen waterschade en lekkage verzekeren met de inboedelverzekering van HEMA.

bereken je premie

waterschade of lekkage melden

Krijg je te maken met lekkage of ontstaat er schade door water of stoom uit defecte leidingen? Pak de oorzaak van de waterschade dan zo snel mogelijk aan. Het is belangrijk dat je eventuele beschadigde spullen eerst laat drogen en niet zelf herstelt. We vragen je zo snel mogelijk de schade te melden. Zo kan onze schadespecialist, nadat je de schade bij ons gemeld hebt, de oorzaak duidelijk in kaart brengen. Valt de ontstane waterschade en lekkage onder de dekking van de inboedel- of opstalverzekering? Dan keren we het vastgestelde schadebedrag aan je uit, zodat jij je kostbare spullen kunt vervangen of herstellen.

dekking inboedelverzekering waterschade en lekkage

Of je nu verrast wordt door de gevolgen van een kapotte wasmachine, een gesprongen aquarium of lekkage in de badkamer; het zijn stuk voor stuk oorzaken waar je zelf niets aan kunt doen. In al deze gevallen van waterschade en lekkage in jouw huis kun je rekenen op de dekking van je inboedelverzekering voor waterschade en lekkage. Is waterschade het gevolg van slecht onderhoud, bijvoorbeeld door verouderde rubbers en afdichtingen? Dan is de hierdoor ontstane schade niet gedekt. Ben je vergeten het raam te sluiten en werd je verrast door hevige regenval? Helaas, in dat geval vergoeden we eventuele schade niet. Want waterschade en lekkage verzekeren kan alleen als je er zelf alles aan doet om schade te voorkomen.

dekking opstalverzekering waterschade en lekkage

Waterschade kan op verschillende manieren ontstaan. Denk aan een kapotte waterleiding, de centrale verwarming die kuren heeft of daklekkage. Ook de natuur kan je soms verrassen. Krijg je te maken met waterschade aan jouw woning veroorzaakt door neerslag of noodweer? Dan valt schade aan jouw woning onder de opstalverzekering voor waterschade en lekkage. Onder neerslag verstaan we regen, sneeuw, hagel of smeltwater. Wel gelden voor het verzekeren van waterschade en lekkage verschillende voorwaarden. Lees deze altijd goed door en weet waar je voor verzekerd bent.

bereken je premie

welke waterschades zijn gedekt?

Waterschade en lekkage verzekeren via een inboedelverzekering dekt de volgende vormen van waterschade:

 • Schade door (hevige) neerslag
 • Schade door water dat via het dak van je woning binnengedrongen is op een - onvoorziene manier. Bijvoorbeeld regen, hagel, sneeuw en smeltwater
 • Schade door water of stoom uit kapotte of verstopte leidingen en installaties die daarop zijn aangesloten
 • Schade door water uit riolen en rioolputten

Schade door overstroming, bijvoorbeeld door een dijkdoorbraak of het overlopen van sluizen, kaden en andere zaken die bedoeld zijn water tegen te houden, wordt niet vergoed. Krijg je te maken met brand als gevolg van een overstroming, dan wordt de schade wel gedekt door je opstalverzekering.

eigen risico waterschade en lekkage verzekering

Laat je waterschade en lekkage verzekeren via de inboedelverzekering of opstalverzekering van HEMA? Dan kun je vertrouwen op een zeer ruime dekking. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook houden we bij waterschade het eigen risico zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-.

tips om waterschade te voorkomen

Niet elke schade door water is te voorkomen, toch kun je zelf flink wat maatregelen treffen om droge voeten te houden.

 • Controleer bijvoorbeeld regelmatig de dakgoot om te voorkomen dat deze verstopt raakt
 • Vergeet niet het dakraam te sluiten als je van huis gaat
 • Door onder je wasmachine een lekbak te plaatsen houd je waterschade tegen
 • Draai in de winter de buitenkraan dicht
 • Laat je ketel regelmatig controleren op gebreken
 • Zorg ervoor dat het tegelwerk in je badkamer voorzien is van goede kitranden
 • Is achterstallig onderhoud de reden van de ontstane schade? Dan heb je geen recht op een vergoeding

veelgestelde vragen top 3

Je meldt de schade online en laat ons weten wat er precies is gebeurd. Daarna bepalen we de hoogte van de schade samen met jou, en soms is daar een expert bij nodig.

Bij de inboedelverzekering Extra van HEMA zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning die de huurder voor eigen rekening heeft aangebracht standaard verzekerd tot maximaal 10.000.-. Je kunt het maximaal verzekerd bedrag met de aanvullende dekking huurders- of eigenaarsbelang uitbreiden tot 35.000.-. Bij de inboedelverzekering Basis zijn veranderingen en verbeteringen aan de woning niet meeverzekerd.

Bij HEMA snappen we dat je van al je spullen en jouw huis houdt. Je geniet van alledaagse momenten met alledaagse producten. Het is altijd lastig om de totale waarde in te schatten. Daarom verzekeren wij jouw spullen met de inboedelverzekering en je huis met de opstalverzekering voor een onbeperkt totaalbedrag. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd. Wel gelden er voor bepaalde spullen maximale verzekerde bedragen, daarover lees je meer in de voorwaarden.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp