Naar het overzicht
mindfulness

welke vergoeding mindfulness bieden wij?

Stress, slaapproblemen en andere dagelijkse strubbelingen hebben een grote invloed op je gezondheid en levensgeluk. Wil je bewuster leven? Dan is een mindfulness-cursus misschien precies wat je nodig hebt om prettiger en positiever in het leven te staan. De basisverzekering biedt geen mindfulness vergoeding voor het volgen van cursussen die je leren ontspannen en beter om helpen gaan met stress en slaapproblemen. Ben je mantelzorger? Dan kun je via aanvullende verzekeringen wel een vergoeding ontvangen voor een mantelzorgcursus rondom dit thema.

geen dekking

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

vergoeding alleen voor mantelzorgers van maximaal 150.- per kalenderjaar


aanvullend 3

vergoeding alleen voor mantelzorgers van maximaal 150.- per kalenderjaar

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

Op het moment dat je voor een dierbare zorgt komen er veel emoties en gevoelens los. De kostbare momenten die je samen kunt delen gaan gepaard met verdriet, frustratie en soms boosheid. Een mantelzorger richt zich op de zorg voor een ander. Tijdens een mindfulness-cursus leer je ook goed voor jezelf te zorgen en om te gaan met factoren die stress veroorzaken. Als jij als mantelzorger lekker in je vel zit en gezond bent, heeft dit een positieve invloed op de gezondheid van de persoon voor wie je zorgt. Daarom bieden we je ter ondersteuning via onze aanvullende verzekeringen Aanvullend 2 en Aanvullend 3 een mindfulness vergoeding. Je bent mantelzorger als je meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden mantelzorg verleent.

Voor een mindfulness-cursus kun je als mantelzorger terecht bij elke door HEMA erkende organisatie. Zo weet je zeker dat de cursus van goede kwaliteit is. Via de Zorgvinder vind je een door ons erkende cursusaanbieder bij jou in de buurt. Om voor een mindfulness vergoeding in aanmerking te komen heb je vooraf toestemming van ons nodig. De maximale vergoeding mindfulness voor deze cursussen via een aanvullende verzekering bedraagt 150.- per kalenderjaar. HEMA vindt mantelzorg belangrijk en wil je dan ook graag ondersteunen. Ben je benieuwd naar de regelingen of vergoedingen die er zijn voor mantelzorg en mantelzorgers? Onze Zorgadviseur weet daar alles van en vertelt je graag hoe wij jou nog beter kunnen helpen bij verzorgen van een naaste.

Het mag geen verrassing heten, maar lekker eten, goed slapen, veel bewegen en vooral genieten zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Ben je op zoek naar motivatie om te sporten, handige tips om gezonder te eten of wil je weten hoe je uitgeslapen wakker wordt? Lekker Leven helpt je nog meer uit je dag en je te leven halen. Oók als jouw leven in het teken staat van het zorgen voor anderen. Wil je meer weten over de mindfulness vergoeding voor mantelzorgers? Neem dan contact op met de Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar