auto verzekeren op andere naam

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

auto verzekeren op andere naam dan eigenaar

Heb je een auto en staat de auto op jouw naam? Dan moet je de auto ook zelf verzekeren. Een auto verzekeren op een andere naam dan de eigenaar is niet mogelijk. Op het moment dat je schade veroorzaakt en de verzekeraar constateert dat de autoverzekering op een andere naam staat, keert de verzekeraar mogelijk geen vergoeding uit. Een auto verzekeren op een andere naam kan bovendien meer problemen veroorzaken. Dit maakt het in de toekomst lastig om een nieuwe autoverzekering bij een verzekeraar af te sluiten.

waarom je auto verzekeren bij HEMA?

  • online afsluiten en beheren
  • begrijpelijke voorwaarden
  • ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 schade melden
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

geen auto verzekeren op andere naam

Een auto verzekeren op andere naam heeft meer nadelen. Zo bouw je zelf bijvoorbeeld geen schadevrije jaren op als de autoverzekering niet op je eigen naam staat. Dit betekent dat je geen recht hebt op premiekorting als je zelf een autoverzekering op eigen naam afsluit. Bij het afsluiten van een autoverzekering verwachten we dat je eerlijk bent en alle informatie naar waarheid invult. Blijkt na een schade of een ongeluk dat de autobezitter en de verzekerde niet dezelfde persoon zijn, dan zijn we niet verplicht om schade te vergoeden. Mogelijke schade aan een andere auto betalen we wel, maar die kosten verhalen we op jou.

autoverzekering op naam partner

Een autoverzekering kan op naam van je partner worden afgesloten als deze op het zelfde adres staat ingeschreven. Omdat jij en jouw partner vaak gezamenlijk gebruikmaken van de auto, vragen we je bij het afsluiten van de autoverzekering de hoofdbestuurder door te geven. Dit is de persoon die het vaakst in de auto rijdt. Een tip van ons: kijk bij het afsluiten van de verzekering naar wie de meeste schadevrije jaren heeft. Houd er wel rekening mee dat jouw partner in dit geval geen schadevrije jaren opbouwt.

meer over onze autoverzekeringen

Wil je meer informatie over de HEMA autoverzekering? We vertellen je graag alles over hoe wij autorijden voor ervaren en beginnende bestuurders nog leuker - en veiliger - maken.

direct jouw auto verzekeren

Jouw auto direct verzekeren? Een autoverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

een ster in ruitschade

Ruitschade, helaas kun je er vaak zelf niets aan doen. Heb je een ster of barst in je autoruit? Met een WA-plus of een allrisk-autoverzekering van HEMA is ruitschade gewoon goed verzekerd.

schadeherstel en vervangend vervoer

Staat jouw auto stil na schade of door een ongeluk? HEMA weet hoe belangrijk jouw vrijheid is. Daarom krijg je altijd vervangend vervoer als je de auto laat repareren bij een bij ons aangesloten herstelbedrijf.

meest gestelde vragen

Je bouwt tijdens elk jaar dat je schadevrij rijdt een schadevrij jaar op. Je kunt jouw aantal schadevrije jaren opvragen bij Roy-data, het centrale systeem van verzekeraars waar deze gegevens digitaal zijn opgeslagen. Op het moment dat je overstapt naar de auto- of de motorverzekering van HEMA, zullen wij dit voor je opvragen. Je hoeft niets te doen en je opgebouwde schadevrije jaren nemen wij dan automatisch mee in jouw nieuwe verzekering.

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt en aan de (wettelijke) verplichtingen voldoet om een auto te mogen besturen is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto, dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jij wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claimkorting.

Als de schade voor 100% verhaald is dan val je niet terug op de bonus-malusladder. Je krijgt dan een extra schadevrij jaar en bonus-malustrede. Ben je wel teruggevallen op de bonus-malustrede? Dan was op het moment van de toekenning van schadevrije jaren nog niet bekend dat de schade voor 100% verhaald kon worden. Wij zullen alsnog je schadevrije jaren en bonus-malustrede aanpassen. De eventueel teveel betaalde premie wordt teruggestort op jouw rekening.

Als je jouw tweede auto ook bij HEMA verzekert dan kun je helaas niet de schadevrije jaren van jouw eerste auto invullen. Je bouwt per auto apart schadevrije jaren op. Het voordeel hiervan is dat als je bij één auto schade hebt, dit geen gevolgen heeft voor de no-claim korting en premie van jouw andere auto. HEMA verzekeringen heeft wel een tweede autoregeling. Dit betekent dat als je jouw tweede auto ook bij ons verzekert, je met deze auto wel gebruik mag maken van dezelfde bonus-malustrede als jouw eerste auto. Hiermee ontvang je dan dezelfde premiekorting.

Ja, mits zij aan de vereisten voldoen zoals aangegeven in de voorwaarden. Als zij schade veroorzaken dan gaat dit wel ten koste van de schadevrije jaren van de verzekeringnemer.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.