motorverzekering

verzeker je motor goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • dagelijks opzegbaar
 • no-claim korting tot 75%
 • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

motorverzekering voor zorgeloos toeren

Jouw motor is veel meer dan een vervoermiddel alleen. Een gevoel van vrijheid. Bij HEMA snappen we dat je daar zuinig op bent. Met onze motorverzekering profiteer je van scherpe premies en ben je verzekerd van een prima dekking. Je motor verzekeren is heel gemakkelijk: je regelt alles namelijk online. Bovendien zijn onze polisvoorwaarden voor iedereen te begrijpen en kun je je verzekering opzeggen wanneer je maar wilt.

goed en gemakkelijk een motor verzekeren bij HEMA

Niemand wil teveel betalen. Logisch. Kies je voor de HEMA motorverzekering, dan ben jij verzekerd van een goede dekking voor een prima prijs. Met onze motorverzekering kun je tot wel tientallen euro’s per jaar besparen op je premie. Schadevrij rijden is voor iedereen fijn. En helemaal als dat veel premie scheelt. De schadevrije jaren die je bij jouw vorige verzekeraar hebt opgebouwd voor je motor, neem je gewoon mee. Met onze voordelige verzekering voor je motor kan je no-claim-korting oplopen tot wel 75%. Welke verzekering voor een motor sluit aan op je wensen? Bij HEMA kun je kiezen uit drie opties voor een motorfiets verzekeren: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco.

waarom je motor verzekeren bij HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Zelf jouw dekking samenstellen
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking, scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jou en jouw motor past

Bij HEMA geniet je van een ruime basisdekking voor jouw motorverzekering, wélke verzekering je ook kiest. Naast een scherpe premie, kun je je dekking eenvoudig zelf samenstellen. Of je nu kiest voor de verplichte WA-verzekering voor schade die je aan anderen veroorzaakt, de WA-plus-dekking waarbij ook schade aan je eigen motor verzekerd is of de all-risk verzekering voor je motor: jouw motor is bij HEMA gewoon goed verzekerd. Zo kun jij met een gerust gevoel opstappen en de ondergaande zon tegemoet rijden. In onze duidelijke voorwaarden lees je meer over onze dekking en welke schades we vergoeden.

aanvullende dekkingen voor je motor

Sluit je een verzekering voor jouw motor af bij HEMA, dan weet je dat je gewoon goed verzekerd bent. Wil je nog meer zekerheid bij een motor verzekeren? Dat kan. Met onze aanvullende dekkingen verzeker je je voordelig voor bijvoorbeeld juridische hulp na een ongeval, neem je verantwoordelijkheid voor wie bij jou achterop de motor stapt of kun je in verschillende situaties rekenen op vervangend vervoer of een vergoeding van de kosten hiervoor.

Kies je voor de motorverzekering met all-riskdekking? Dan kun je een aanvullende aankoopprijsgarantie afsluiten. Is jouw motor gestolen of total loss? Dan vergoeden we schade op basis van de aankoopprijs. Voor dit onderdeel gelden wel voorwaarden:

 • Je moet de originele aankoopnota laten zien
 • De aankoopprijs is niet hoger dan 25.000.-
 • Jouw motor is minder dan 3 jaar oud

eigen risico motorverzekering

Bij HEMA Verzekeringen betaal je nooit teveel voor een motorverzekering. En dat geldt ook voor het eigen risico bij een motor verzekeren. Voor schade aan jouw motor geldt een standaard eigen risico van 150.- per gebeurtenis. Voor de WA-verzekering is geen eigen risico van toepassing. Jouw accessoires zijn bij HEMA verzekerd tot een maximaal bedrag. Als je een WA-plus verzekering of een all-risk motorverzekering bij ons afsluit, wordt schade of verlies van accessoires vergoed tot een maximaal bedrag van 455.-. Heb je schade aan je diefstalbeveiliging of alarm? Dan vergoeden we maximaal 1.135. Schade aan anderen is met de verzekering voor een motor bij HEMA tot maar liefst 6.070.000.- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt vergoed, tot 2.500.000.-.

wat kost een motorfiets verzekeren?

Wat een motorfiets verzekeren kost, dat hangt in eerste instantie af van de verzekering die je kiest. De verplichte WA-verzekering vergoedt alleen schade die je aan anderen toebrengt, terwijl met een WA-plusverzekering en de all-riskverzekering voor jouw motor ook schade aan je eigen motor verzekerd zijn. Kies je voor een ruimere dekking, dan betaal je een hogere maandpremie. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol bij het bepalen van jouw maandpremie. We kijken bijvoorbeeld naar het type motor dat je wilt verzekeren, het aantal opgebouwde schadevrije jaren, maar ook waar je woont is van invloed op de kosten voor het verzekeren van jouw motor. Wil je weten wat de premie van jouw motorverzekering bij HEMA is? Dat komt goed uit. Want een motorverzekering premie berekenen doe je eenvoudig online, gewoon via onze site.

snel je motorverzekering premie berekenen

Wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet mee te verzekeren. Dat is ons uitgangspunt van de HEMA motorverzekering. Daarnaast kun je eenvoudig zelf alles online regelen. En dat zie je terug in de premie. Benieuwd wat de kosten van je maandpremie zijn? Jouw motorverzekering premie berekenen doe je binnen één minuut. Gewoon hier op de site. En als de uitkomst je bevalt, dan kun je de motorverzekering binnen vijf minuten online afsluiten. Daarmee is je motor in een oogwenk goed verzekerd, met een laag eigen risico.

jouw motorverzekering vergelijken en afsluiten

Welke motorverzekering bij jou en jouw motor past, dat bepaal je helemaal zelf. Wil je alleen schade aan anderen in het verkeer verzekeren? Dan sluit je de verplichte WA-verzekering af. Wil je ook schade aan aan jouw eigen motor en accessoires goed verzekeren? Kies dan voor een WA plus verzekering of een all-risk verzekering voor jouw motor. Online kun je eenvoudig een motorverzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je jouw motor op maat verzekert. En, heb je de verzekering voor jouw motor gevonden waar je blij van wordt? Dan kun je direct online jouw motorverzekering afsluiten. We wensen je heel veel en vooral veilig rijplezier!

meest gestelde vragen

Als je motor op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw motor te verzekeren. Ook als je de motor niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw brommer voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Voor meer informatie kijk op www.rdw.nl.

Schadevrije jaren opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een motorverzekering.

Als je jouw auto al bij HEMA verzekerd hebt en je wilt ook je motor bij HEMA verzekeren dan nemen we de bonus-malustrede over van de auto. Schadevrije jaren worden wel apart per voertuig opgebouwd.

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Deze groene kaart wordt door alle verzekeringsmaatschappijen in Europa hetzelfde opgemaakt. Zo kan een agent in Duitsland zonder de Nederlandse taal te kennen toch achterhalen waar jouw voertuig verzekerd is. Je kunt jouw groene kaart bekijken in jouw online polismap. Daar kun je hem ook downloaden en printen. Hij is een jaar geldig vanaf het moment dat je hem geprint hebt.

Een alarm kan wel worden verplicht. Standaard geldt de eis dat de motor bij het parkeren of stallen buitenshuis afgesloten dient te zijn met het normale stuurslot en daarnaast met een ART klasse 4 slot dat geschikt is om de motor aan een vast object te bevestigen. Dit geldt alleen indien de motor Beperkt of Volledig Casco is verzekerd. Voor informatie over ART sloten, zie www.stichtingart.nl.

bekijk veelgestelde vragen motorverzekering

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp