opstalverzekering

verzeker je woning goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

direct je huis verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

opstalverzekering voor eigen huis en haard

Ben jij de trotse bezitter van een eigen huis? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om jouw woning zo goed mogelijk te beschermen. Met een opstalverzekering verzeker je jouw koophuis - én gebouwen die daarbij horen - tegen water-, brand- en stormschade. Vanaf het moment dat je de HEMA opstalverzekering afsluit, is alles wat nagelvast zit direct goed en simpel verzekerd.

wat is een opstalverzekering

Je eigen huis is waarschijnlijk je meest kostbare eigendom en de grootste aankoop die je ooit hebt gedaan. Dan is het fijn om te weten dat HEMA voor je klaarstaat mocht er iets met jouw privé-domein gebeuren. Met de opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je woning door bijvoorbeeld brand, storm of water. Het gaat dus puur om schade aan je huis, zoals muren, de opbouw en het dak. Ook leidingen, centrale verwarming, de badkamer en het toilet vallen onder de dekking. Daarom wordt deze verzekering ook wel de woonhuisverzekering genoemd.

Schade is al vervelend genoeg, daarom bieden wij je de helpende hand. Het enige wat jij hoeft te doen is de schade melden. Wij doen de rest. Zo kan jij weer snel verder met genieten van alledaagse momenten in en om het huis.

waarom je spullen en huis verzekeren bij HEMA?

  • garantie tegen onderverzekering
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
  • online afsluiten en beheren
  • 24/7 schade melden

onze klanten geven ons een

79

wat valt onder de opstalverzekering?

een enorme onweersbui of een razende storm; jouw woning krijgt flink wat te verduren. Schade aan je huis door noodweer merk je vaak in één oogopslag op. Maar weet je ook wat er onder de grond gebeurt? In veel gevallen kan de opstalverzekering redding bieden. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle waterschade standaard gedekt is via deze verzekering. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door en kom niet voor vervelende verrassingen te staan.

eigen risico opstalverzekering

Je bent met de opstalverzekering verzekerd. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-. Behalve als je woning beschadigd raakt door een storm, dan heb je een eigen risico van 200.-

aanvullende dekking opstalverzekering

Met onze opstalverzekering ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig dan kun je kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

meest gestelde vragen

Met de woonverzekering van HEMA kun je geen bungalows of vakantiewoningen verzekeren.

Wat de kosten van jouw opstalverzekering zijn, hangt af van een aantal factoren. We leggen je graag uit hoe we jouw premie berekenen.

Als je een garage en/of schuur op een ander adres hebt dan jouw woonadres, dan valt deze niet onder de dekking van de woonverzekering. Een garage of schuur op een ander adres kun je bij HEMA ook niet los verzekeren.

Een opstalverzekering is verplicht, ook voor koopappartementen. Vaak hoef je geen eigen opstalverzekering af te sluiten. Het hele appartementencomplex moet via één opstalverzekering zijn afgesloten, dat loopt vaak via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Maak jij jouw appartement nog mooier? Met de appartement plus dekking zijn alle verbeteringen aan jouw woning goed en simpel verzekerd.

Bij HEMA houden we van duurzaamheid. Daarom zijn zonnepanelen bij ons standaard gedekt binnen de opstalverzekering. Lees hier meer over dekking zonnepanelen bij opstalverzekering.

We gaan ervan uit dat onze klanten netjes omgaan met hun woning en deze ook goed onderhouden. Wij hebben geen richtlijn voor hoe vaak je jouw schoorsteen moet laten vegen, maar als bij schade blijkt dat deze veroorzaakt kan zijn door achterstallig onderhoud aan je schoorsteen, dan is jouw schade niet verzekerd.

bekijk alle veelgestelde vragen

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

haal HEMA in huis

Met HEMA wordt elk huis een echt thuis. Ontdek het leukste woonassortiment voor elk seizoen. Van winterse gezelligheid tijdens de donkere dagen tot het hele jaar door lentekriebels. In ons uitgebreide assortiment voor wonen en slapen wonen en slapen vind je alle accessoires voor zorgeloos, sfeervol en kleurrijk wonen.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden