actie: gratis 4 fotobloks t.w.v 50.-

opstal­verzekering

verhuisdoos
blauwe grachtenhuis

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

thuis goed en simpel verzekeren

opstalverzekering voor eigen huis en haard

Ben jij de trotse bezitter van een eigen huis? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om jouw woning zo goed mogelijk te beschermen. Met een opstalverzekering verzeker je jouw koophuis - én gebouwen die daarbij horen - tegen water-, brand- en stormschade. Vanaf het moment dat je de HEMA opstalverzekering afsluit, is alles wat nagelvast zit direct goed en simpel verzekerd.

wat is een opstalverzekering

Je eigen huis is waarschijnlijk je meest kostbare eigendom en de grootste aankoop die je ooit hebt gedaan. Dan is het fijn om te weten dat HEMA voor je klaarstaat mocht er iets met jouw privé-domein gebeuren. Met de opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je woning door bijvoorbeeld brand, storm of water. Het gaat dus puur om schade aan je huis, zoals muren, de opbouw en het dak. Ook leidingen, centrale verwarming, de badkamer en het toilet vallen onder de dekking. Daarom wordt deze verzekering ook wel de woonhuisverzekering genoemd.


Schade is al vervelend genoeg, daarom bieden wij je de helpende hand. Het enige wat jij hoeft te doen is de schade melden. Wij doen de rest. Zo kan jij weer snel verder met genieten van alledaagse momenten in en om het huis.

waarom de HEMA opstalverzekering

 • all-risk opstalverzekering met uitgebreide dekking
 • garantie tegen onderverzekering
 • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
 • online afsluiten en beheren
 • 24/7 schade melden

opstalverzekering dekking

Met de  HEMA opstalverzekering verzeker je jouw koopwoning tegen schade die ontstaat door bijvoorbeeld brand, waterschade en inbraak. Onder opstal worden de onroerende zaken verstaan die tot het huis behoren, dus schade aan je huis, bijbehorende garage en muren om je huis. Hieronder vind je enkele voorbeelden waarmee je met een opstalverzekering voorkomt dat je zelf onverwachts en ongewild voor hoge kosten komt te staan.


bereken premie

wat is wel gedekt

 • brand
 • waterschade / lekkage
 • storm
 • inbraak

wat is niet gedekt

 • schade die over langere tijd ontstaat door de invloed van het weer of vocht, of door slijtage
 • schade door slecht onderhoud
 • schade door een overstroming of grondwater
 • schade door een aardbeving of vulkanische uitbarsting

wat valt onder de opstalverzekering?

en enorme onweersbui of een razende storm; jouw woning krijgt flink wat te verduren. Schade aan je huis door noodweer merk je vaak in één oogopslag op. Maar weet je ook wat er onder de grond gebeurt? In veel gevallen kan de opstalverzekering redding bieden. Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle waterschade standaard gedekt is via deze verzekering. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door en kom niet voor vervelende verrassingen te staan.

eigen risico opstalverzekering

Je bent met de opstalverzekering all-risk verzekerd. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico 100.-. Behalve als je woning beschadigd raakt door een storm, dan heb je  een eigen risico van 225.-

aanvullende dekking opstalverzekering

Met onze opstalverzekering ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig dan kun je kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • De kans dat een van jouw ramen sneuvelt is er altijd. Als eigenaar van een woning draai jij op voor de kosten. Ben je huurder van een woning, dan staat in je huurovereenkomst wie de rekening betaalt. Voorkom een grote factuur met de glasverzekering.
 • Maak jij of een van je gezinsleden iets kapot aan of in het huis van een ander? Dan ben je voor 1.5 miljoen euro goed verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering.
 • Ben je op de trap aan het klussen aan je huis en je maakt ineens een smak? De ongevallenverzekering van HEMA keert een vooraf vastgesteld bedrag uit wanneer jij of één van je gezinsleden (als zij meeverzekerd zijn) blijvend invalide raakt of overlijdt na een ongeval.

Top 3 veelgestelde vragen

 • heb je een opstalverzekering nodig bij een appartement?

  Een opstalverzekering is verplicht, ook voor koopappartementen. Vaak hoef je geen eigen opstalverzekering af te sluiten. Het hele appartemencomplex moet via één opstalverzekering zijn afgesloten, dat loopt vaak via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Maak jij jouw appartement nog mooier? Met de appartement plus dekking zijn alle verbeteringen aan jouw woning goed en simpel verzekerd.
 • dekking zonnepanelen opstalverzekering

  Bij HEMA houden we van duurzaamheid. Daarom zijn zonnepanelen bij ons standaard gedekt binnen de opstalverzekering.
 • opstalverzekering kosten

  Wat de kosten van jouw opstalverzekering zijn, hangt af van een aantal factoren. We leggen je graag uit hoe we jouw premie berekenen.

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

Meer veelgestelde vragen

 • Als je een garage en/of schuur op een ander adres hebt dan jouw woonadres, dan valt deze niet onder de dekking van de woonverzekering. Een garage of schuur op een ander adres kun je bij HEMA ook niet los verzekeren.

 • We gaan ervan uit dat onze klanten netjes omgaan met hun woning en deze ook goed onderhouden. Wij hebben geen richtlijn voor hoe vaak je jouw schoorsteen moet laten vegen, maar als bij schade blijkt dat deze veroorzaakt kan zijn door achterstallig onderhoud aan je schoorsteen, dan is jouw schade niet verzekerd.

 • Met de woonverzekering van HEMA kun je geen bungalows of vakantiewoningen verzekeren.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!