rechtsbijstandverzekering

verzeker je rechtsbijstand goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 15% stapelkorting
  • keuze uit 4 dekkingen
  • dagelijks opzegbaar
direct je gezin verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

rechtsbijstandverzekering: sta sterker in je recht

Met juridische zaken heb je liever helemaal niets te maken. Maar soms kan het niet anders. En dan kunnen de kosten van een advocaat of juridisch adviseur snel oplopen. Bij HEMA sluit je zonder gedoe een goede rechtsbijstandverzekering af. Met keuze uit vier dekkingen stel je altijd de verzekering samen die bij je past. En dat doe je bovendien voordelig. Want ook daar heb je natuurlijk recht op.

rechtshulp goed en simpel verzekeren

Schade na een ongeluk in het verkeer. Een bouwbedrijf dat zich niet aan afspraken houdt. Een ontslag – zonder dat hier een goede reden voor is. Een hoogoplopende ruzie in de familiesfeer over de verdeling van een erfenis. In het leven kun je onverwachts te maken krijgen met een juridisch conflict. Naast dat niemand op deze conflicten zit te wachten zijn de kosten rond een juridisch geschil vaak torenhoog. Met de voordelige rechtsbijstandverzekering van HEMA zijn jij én jouw gezinsleden verzekerd van passende rechtshulp. Met HEMA sta je sterker.

wat is een rechtsbijstandverzekering?

Iedereen kan met een juridisch conflict te maken krijgen. Met de rechtsbijstandverzekering van HEMA ben je verzekerd voor juridische hulp door een rechtshulporganisatie bij een juridisch conflict of een dreigend juridisch conflict. Je kiest zelf voor welke (mogelijke) conflicten je een verzekering wilt afsluiten. Wil je precies weten hoe scherp onze premie is? Bereken je premie simpel en snel, gewoon hier op de site.

krijg direct professionele ondersteuning

Op het moment dat je geconfronteerd wordt met een juridische kwestie, wil je kunnen vertrouwen op professionele hulp. Met een rechtsbijstandverzekering kun je daar op rekenen. Je krijgt deskundig advies van een rechtshulporganisatie. Een geruststellende zekerheid, zeker als je vindt dat jou onrecht is aangedaan.

waarom kies je de HEMA rechtsbijstandverzekering?

  • vrije keuze uit 4 dekkingen
  • grote en kleine conflicten verzekerd
  • extra kosten tot 50.000.- vergoed
  • tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
  • online afsluiten en beheren

bereken je premie

Bij HEMA vind je altijd de rechtsbijstandverzekering die bij je past. Je kunt kiezen voor een rechtsbijstandstandverzekering met de volgende dekkingen:

meest gestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is heel eenvoudig. Dat doe je namelijk direct online via onze website. Kies de verzekering die bij je past, bereken jouw premie en sluit de rechtsbijstandverzekering binnen een paar stappen af.

Krijg je te maken met een gerechtelijke of administratieve procedure? Dan heb je de vrije keuze tussen hulp van een advocaat die de rechtshulporganisatie je aanbiedt of een advocaat die je zelf kiest. Let op! Om de kosten vergoed te krijgen van een advocaat die je zelf kiest, moet je die wel door de rechtshulporganisatie laten inschakelen.

Met de dekking rechtsbijstandverzekering Consument & Wonen ben je verzekerd voor conflicten waar je als consument vaak mee te maken krijgt. Voorbeelden zijn de aankoop van roerende zaken of diensten, maar ook conflicten rond jouw privacy en cybercrime. Ook juridische conflicten die te maken hebben met jouw woning vallen onder de dekking van de verzekering, net als conflicten over leningen of verzekeringen voor je woning. Je krijgt daarnaast juridische hulp in situaties waarin een conflict is of dreigt te ontstaan tussen jou en de gemeente of de school waar je kinderen op zitten.<

bekijk veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.