scooter­verzekering

  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 schade melden

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

HEMA scooterverzekering: voordelig toeren

De voordelige brommerverzekering van HEMA is gemaakt voor elke type bromfiets, brommer, scooter, bromscooter of snorfiets. Hoe jij ook toert, met deze verzekering kun je vertrouwen op een prima dekking en duidelijke voorwaarden. Of het nu om een WA-verzekering of een complete Volledig Casco verzekering (allrisk) gaat, een scooter verzekeren bij HEMA doe je eenvoudig online voor een goede prijs. Kies je dekking, bereken jouw premie en sluit online direct jouw verzekering af.

complete dekking, duidelijke voorwaarden

Laat de fiets maar in de schuur staan! Eindelijk is het gedaan met die eeuwige tegenwind. Met je nieuwe scooter ligt de wereld aan je voeten. En dat handige - of onmisbare - vervoermiddel wil je natuurlijk wel goed verzekeren. En het liefst voor een lage prijs. Omdat een volle tank al duur genoeg is, betaal je voor onze scooterverzekering nooit teveel. Een voordelige scooterverzekering en toch compleet gedekt. Dat is écht HEMA. Je betaalt namelijk alleen voor wat jij nodig hebt. Daardoor blijft de maandpremie verrassend laag. Jouw scooter direct verzekeren? Stel online meteen jouw verzekering samen en ga met een veilig gevoel op weg.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jou en jouw scooter past

Met onze voordelige scooterverzekering is jouw scooter gewoon goed verzekerd. Geen ingewikkelde voorwaarden, maar een duidelijk verhaal en standaard een goede WA-dekking. Wil je niet alleen verzekerd zijn tegen schade bij anderen, maar ook schade aan je eigen scooter? Kies dan voor de scooterverzekering met allriskdekking.

onze klanten geven ons een

79

eenvoudig een scooterverzekering afsluiten

Via de website vind je in een mum van tijd een scooterverzekering die bij je past. Geen ingewikkelde voorwaarden, maar een eenvoudige en duidelijke tekst. Een scooterverzekering afsluiten was nog nooit zo makkelijk. En dat geldt natuurlijk ook voor brommerrijders. Met de wettelijk verplichte WA-verzekering van HEMA ben je standaard verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Kies je voor een allriskdekking, dan ben je ook gedekt voor schade aan je eigen scooter, helm of accessoires.

scooter direct verzekeren

Ben je overtuigd van onze prima scooterverzekering? Dan kun je online jouw scooter direct verzekeren. Via onze website kies je binnen een paar minuten de dekking die bij jou en jouw scooter past. Binnen no-time ben jij verzekerd van een betaalbare WA-dekking of een complete allriskverzekering. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies waar jij voor verzekerd bent en hoe we jouw scooterleven nóg leuker maken!

eigen risico scooterverzekering

De HEMA scooterverzekering geeft je niet alleen een veilig, maar ook een vertrouwd gevoel. Dat vertrouwen maken we graag waar. Daarom houden we ook het eigen risico van de scooterverzekering zo laag mogelijk. Is je scooter gestolen of heb je schade opgelopen? Voor de WA-verzekering geldt geen eigen risico. Het eigen risico van de allriskverzekering (WA + volledig casco) is 200.- per gebeurtenis.

In de volgende situaties geldt een ander eigen risico:

  • Is de regelmatige bestuurder van de scooter 25 jaar of ouder en rijdt er iemand op jouw scooter die jonger dan 25 jaar is, dan geldt bij elke schade een eigen risico van 400.- euro, ook bij WA
  • Is jouw scooter gestolen en was die niet met een ART categorie 3-slot vastgemaakt aan een boom, lantaarnpaal, fietsenrek of een ander in de grond verankerd voorwerp? Dan heb je een eigen risico van 400.- euro.

overstappen van scooterverzekering? Zo geregeld!

HEMA houdt van simpel. Een scooterverzekering afsluiten is gemakkelijk en dat geldt ook voor het opzeggen. Alle verzekeringen zijn namelijk dagelijks opzegbaar. Verzeker je scooter voor de periode dat het nodig is en betaal geen dag teveel premie. Ben je ergens anders verzekerd, maar wil je overstappen naar HEMA? Kijk bij onze overstaphulp. Wij reiken je alle handvatten aan om snel over te stappen. Zo, geregeld

aanvullende dekkingen voor je scooter

Met de scooterverzekering van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen:

meest gestelde vragen

Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

Lees verder

Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

bekijk veelgestelde vragen scooterverzekering

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.