fietsverzekering

Goed en gemakkelijk jouw fiets verzekeren

  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
  • geen eigen risico
  • tot 15% stapelkorting
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

HEMA fietsverzekering: voordelig en zonder gedoe

Jouw fiets, die heb je gewoon nodig. Of het nu voor woon-werkverkeer is of de fietstochten die je in jouw vrije tijd maakt. Bij HEMA snappen we dat je zuinig bent op je stalen ros. Daarom kun je met onze fietsverzekering je fiets al vanaf een paar euro per maand goed verzekeren tegen diefstal. Zo is fietsen niet alleen gezond, maar ook betaalbaar. Een fietsverzekering afsluiten is heel gemakkelijk. Dat doe je namelijk gewoon online. Kies jouw dekking, bereken jouw premie en sluit direct de HEMA fietsverzekering af.

dekking op maat, duidelijke voorwaarden

Nederland fietsland. We fietsen met z’n allen wat af. Samen zelfs zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Van een ritje naar de supermarkt tot jouw dagelijkse fietstocht naar het werk. Dat jouw fiets voor jou onmisbaar is, dat staat wel vast. Met de fietsverzekering van HEMA kun je elke dag met een gerust hart het fietspad op. Je bent namelijk verzekerd van een goede dekking bij diefstal van je fiets én je accessoires. Hoe je jouw fiets wilt verzekeren, dat bepaal je helemaal zelf. Kies de dekking die bij je past en betaal nooit teveel voor de verzekering voor jouw fiets.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jou en jouw fiets past

Met onze voordelige fietsverzekering kun je altijd vertrouwen op een uitgebreide dekking tegen een goede prijs. Onze voorwaarden zijn duidelijk, je bent standaard goed verzekerd voor diefstal van je fiets en je betaalt geen eigen risico. Kies de dekking die bij je past en stap zorgeloos op. Veel fietsplezier!

aanvullende dekkingen voor jou en je fiets

Met een fietsverzekering is jouw fiets gewoon goed verzekerd tegen schade. En dat is fijn want een ongeluk zit in een klein hoekje. Om je met een nog veiliger gevoel jouw weg in het verkeer te laten vinden, kun je bij HEMA verschillende aanvullende dekkingen afsluiten bij jouw fietsverzekering. Voor een stukje extra zekerheid op het moment dat je dit nodig hebt.

eenvoudig online een fietsverzekering afsluiten

Een fietsverzekering afsluiten bij HEMA is heel eenvoudig. Dat doe je namelijk gemakkelijk en snel online, gewoon via onze website. Kies de verzekering die bij je past, bereken je premie en sluit direct jouw fietsverzekering af. Bij HEMA is jouw fiets al vanaf een paar euro per maand verzekerd tegen diefstal en schade, zodat jij voor een kleine prijs lekker kunt blijven trappen. En uiteraard kun je rekenen op prima en vooral duidelijke voorwaarden.

wat vergoedt mijn fietsverzekering bij diefstal?

Je weet zelf dat je je fiets goed op slot moet zetten. Wordt jouw fiets toch gestolen? Dan kun je rekenen op jouw fietsverzekering. Je bent verzekerd tegen diefstal als je jouw fiets op slot hebt gezet met een ART categorie 2-slot. Bij een elektronisch slot moet het slot ook een E+ toevoeging hebben. Laat je je fiets verzekeren bij HEMA? Dan vergoeden we 3 jaar lang de volledige aanschafwaarde van jouw nieuwe fiets of tweedehands fiets. De fietsverzekering vergoedt bij diefstal maximaal het bedrag waarvoor je de fiets bij ons verzekerd hebt. Dit is de aanschafwaarde van de fiets. Accessoires vergoeden we bij elkaar tot maximaal 150.-. Heb je schade door diefstal of doordat iemand geprobeerd heeft jouw fiets te stelen? Doe altijd eerst aangifte bij de politie, voordat je ons op de hoogte stelt. In onze voorwaarden van de fietsverzekering lees je precies wat je moet doen als jouw fiets gestolen is. Zo hebben we de originele aankoopnota en beide originele sleutels nodig om jouw claim in behandeling te kunnen nemen als jouw fiets gestolen is.

fietsverzekering en schade aan jouw fiets

Heb je schade aan jouw fiets? Meld je schade dan zo snel mogelijk aan ons. Dit doe je via je online polismap. Samen met jou bepalen we hoe groot de schade is of we vragen een expert om te bepalen hoeveel schade je hebt. Op basis van het schadebedrag berekenen we het bedrag dat we aan jou vergoeden. Dit kan afwijken van het schadebedrag.

wat kost een fietsverzekering?

De kosten van een fietsverzekering worden in eerste instantie bepaald door het type fietsverzekering. Bij HEMA kun je kiezen uit twee verschillende dekkingen: de Basis-verzekering en de Extra-verzekering. Daarnaast kijken we bij het berekenen van de premie van jouw verzekering naar het model of type fiets dat je verzekert, bijvoorbeeld een e-bike, racefiets, kinderfiets, vouwfiets of tweedehands fiets. Ook waar je woont, is van belang voor wat een fietsverzekering kost. Ben je benieuwd naar jouw maandpremie? Bereken online direct de kosten van jouw verzekering. Ben je net als wij overtuigd van onze ruime dekking en scherpe premie? Dan kun je jouw fiets direct online verzekeren.

fietsverzekering vergelijken: maak de beste keuze

Om te bepalen welke dekking het beste aansluit op jouw wensen en behoeften kun je via de website van HEMA eenvoudig de dekkingen van de fietsverzekering vergelijken. Wil je je alleen verzekeren voor schade tegen diefstal? Dan is de fietsverzekering Basis voor jou een voordelige en complete oplossing. Wil je ook schade die ontstaat door een ongeluk verzekeren? Kies dan voor de Extra-dekking. Zo ga je met een fietsverzekering van HEMA altijd helemaal op maat verzekerd op pad.

meest gestelde vragen

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden