actie: gratis 4 fotobloks t.w.v 50.-

HEMA ­woon­verzekering

roze grachtenhuis
verhuisdoos

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

thuis goed en simpel verzekeren

woonverzekering: thuis goed en simpel verzekeren

Jouw huis en jouw spullen; het is je grootste bezit. Thuis is de plek waar je lekker en zorgeloos wilt leven. Bij HEMA snappen we dat je daar zuinig op bent. Daarom kun je bij HEMA goed en simpel alles in én rondom jouw huis verzekeren. Onze voordelige woonverzekering geeft je alle zekerheid die je nodig hebt. Een kleine prijs voor dagelijks woongenot.

HEMA woonverzekering

Een verzekering voor je woning (opstalverzekering) en je spullen (inboedelverzekering) regel je goed en simpel bij HEMA. Afhankelijk van jouw woonsituatie kies je zelf welke dekking je wel of niet nodig hebt. Op deze manier kun je de woonverzekering samenstellen die precies bij jou én jouw woning past.

Omdat wij willen dat je onbezorgd kunt blijven genieten, ook als het even tegenzit, heb je altijd een all-risk dekking bij de woonverzekering van HEMA. Schade aan jouw woning en/of spullen die je zelf of gezinsleden per ongeluk veroorzaken zijn dan in veel situaties verzekerd.

waarom je spullen en huis verzekeren bij HEMA?

 • Uitgebreide all-risk dekking
 • Online afsluiten en beheren
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
 • 24/7 schadeafhandeling

uitgebreide verzekering voor je huis en spullen

De woonverzekering van HEMA bestaat uit twee dekkingen, namelijk de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Afhankelijk van jouw woonsituatie kies je zelf welke je wel of niet nodig hebt. Op deze manier kun je de woonverzekering samenstellen die precies bij jou én jouw woning past.

inboedelverzekering

Of je nu eigenaar of huurder van jouw woning bent, met de inboedelverzekering zijn jouw dierbare spullen goed beschermd. Zijn deze bijvoorbeeld beschadigd geraakt bij een brand of verdwenen tijdens een inbraak, dan kun jij aanspraak maken op deze woonverzekering.

bereken je premie naar inboedelverzekering

opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt vaak verplicht door jouw hypotheekverstrekker. Hiermee ben je verzekerd voor schade die bijvoorbeeld door brand, storm of inbraak is veroorzaakt. Deze woonverzekering is bij HEMA alleen beschikbaar voor huiseigenaren, niet voor huurders.

bereken je premie naar opstalverzekering

woonverzekering: aanvullende dekking voor je huis

Vul jouw woonverzekering aan met extra dekkingen, zodat deze helemaal bij jouw huis past. De aanvullende dekkingen zijn alleen af te sluiten in combinatie met een inboedel- of opstalverzekering.

 • De kans dat een van jouw ramen sneuvelt is altijd aanwezig. Als eigenaar van een woning draai jij op voor de kosten. Ben je huurder van een woning, dan staat in je huurovereenkomst wie de rekening betaalt. Voorkom een grote factuur met de glasverzekering.
 • Ben je eigenaar van een appartement en heeft de Vereniging van Eigenaren (VVE) voor het hele gebouw een gebouwenverzekering afgesloten? Met de appartement plus dekking is eigenaarsbelang bij schade extra verzekerd.
 • Kan ik mijn spullen ook buitenshuis verzekeren tegen schade? Helaas, daarvoor biedt HEMA op dit moment nog geen dekking aan.

meer over woonverzekeringen

Wil je meer informatie lezen over de HEMA woonverzekering of wat een woonverzekering precies is?

 • verschil inboedel en opstal

  Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. Lees meer over het verschil tussen een inboedel en opstalverzekering.
 • stormschade

  Lig niet wakker van stormschade. De inboedel- en opstalverzekering van HEMA zorgt ervoor dat je niet wordt weggeblazen door hoge kosten. In het geval van schade aan je opstal geldt er wel een hoger eigen risico bij schade door storm van 250.-.
 • is brandschade verzekerd?

  HEMA helpt je direct uit de brand met een goede, uitgebreide verzekering tegen brandschade aan jouw spullen of woning. Jouw waardevolle bezit verzeker je goed en simpel met onze woonverzekering.

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

meest gestelde vragen

  • Het eigen risico van de HEMA woonverzekering houden we graag zo laag mogelijk. Per schadegeval is deze 100.-.

   In een aantal gevallen geldt een uitzondering:

   • Het eigen risico bij stormschade is altijd 225.- bij de opstalverzekering.
   • Bij schade door diefstal van sieraden, bijzondere bezittingen en audiovisuele- en computerapparatuur is het eigen risico altijd 225.- bij de inboedelverzekering.

  • Bij HEMA snappen we dat je van al je spullen en jouw huis houdt. Je geniet van alledaagse momenten met alledaagse producten. Het is altijd lastig om de totale waarde in te schatten. Daarom verzekeren wij jouw spullen met de inboedelverzekering en je huis met de opstalverzekering voor een onbeperkt totaalbedrag. De woonverzekering groeit mee met de waarde van jouw dierbaarste bezit. Hierdoor ben je gegarandeerd nooit onderverzekerd. Wel gelden er voor bepaalde spullen maximale verzekerde bedragen, daarover lees je meer in de voorwaarden.

  • Wanneer je een opstalverzekering hebt zijn zonnepanelen automatisch meeverzekerd. HEMA houdt van duurzaam. We vinden het belangrijk om zelf én met onze producten een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks leven. Van de wereld van nu, voor de wereld van de toekomst. Dat doen we niet alleen, maar met z’n allen. Daarom moedigen we elk duurzaam initiatief van harte aan en helpen we je graag jouw steentje bij te dragen.

bekijk alle veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!