auto­verzekering bonus malus

verzeker je auto goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • scherpe premie, ruime dekking
  • tot 3 jaar nieuw/aankoopwaarde vergoed
  • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

schadevrije jaren en de BM-tabel. Hoe zit het precies?

Heb je een autoverzekering? Dan bouw je schadevrije jaren op zolang je geen schade meldt. Elk jaar dat je geen schade meldt, levert jouw 1 schadevrij jaar op. En hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, des te hoger is jouw premiekorting. Schadevrije jaren bepalen jouw positie op de bonus-malus ladder.

is de BM-tabel hetzelfde als het aantal schadevrije jaren?

Nee, het aantal schadevrije jaren en je leeftijd bepalen op welke trede van de bonus-malusladder wij jou indelen. Bij meer schadevrije jaren delen wij jou meestal in op een hogere trede van de bonus-malusladder. Je krijgt dan meestal een hogere korting op jouw premie en betaalt dus minder premie. Staan in Roy-data geen schadevrije jaren? Dan nemen wij aan dat je nog geen schadevrije jaren hebt.

Je leeftijd bepaalt op welke trede je start.

  • Ben je 30 jaar of ouder? Dan start je zonder schadevrije jaren op bonus-malustrede 7.
  • Ben je tussen de 25 en 29 jaar oud? Dan start je zonder schadevrije jaren op bonus-malustrede 6.
  • Ben je jonger dan 25 jaar? Dan start je zonder schadevrije jaren op bonus-malustrede 5.

Klopt het aantal schadevrije jaren niet? Neem dan contact op met jouw vorige verzekeraar. Jouw vorige verzekeraar kan het aantal schadevrije jaren in Roy-data aanpassen. Voorbeeld: Je bent tussen de 25 en 29 jaar oud en je hebt geen schadevrije jaren. Dan wordt je automatisch in trede 6 van de bonus-malusladder ingedeeld. Heb je al een aantal schadevrije jaren opgebouwd? Dan plaatsen wij je hoger op de bonusmalusladder. In de bonus-malus tabel hieronder staat hoe de premie verandert indien het afgelopen verzekeringsjaar wel of geen schade is gemeld.

Trede bonusschaal Bonus percentage premie autoverzekering Premie percentage autoverzekering
Trede 20 80% 20
Trede 19 79% 21
Trede 18 78% 22
Trede 17 77% 23
Trede 16 76% 24
Trede 15 75% 25
Trede 14 70% 30
Trede 13 67,5% 32,5
Trede 12 65% 35
Trede 11 62,5% 37,5
Trede 10 60% 40
Trede 9 55% 45
Trede 8 50% 50
Trede 7 45% 55
Trede 6 40% 60
Trede 5 30% 70
Trede 4 20% 80
Trede 3 10% 90
Trede 2 0% 100
Trede 1 -25% 125

meest gestelde vragen

Schadevrije jaren opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een motorverzekering.

Je bouwt tijdens elk jaar dat je schadevrij rijdt een schadevrij jaar op. Je kunt jouw aantal schadevrije jaren opvragen bij Roy-data, het centrale systeem van verzekeraars waar deze gegevens digitaal zijn opgeslagen. Op het moment dat je overstapt naar de auto- of de motorverzekering van HEMA, zullen wij dit voor je opvragen. Je hoeft niets te doen en je opgebouwde schadevrije jaren nemen wij dan automatisch mee in jouw nieuwe verzekering.

Je schadevrije jaren en bonus-malus trede worden aangepast nadat je een jaar bij HEMA verzekerd bent geweest.

Voorbeeld: jouw autoverzekering is op 24-02-2020 ingegaan. Als je in de periode 24-02-2019 tot 24-02-2021 geen schade hebt gemeld dan krijg je per 24-02-2021 een schadevrije jaar en bonus-malustrede erbij. Heb je in deze periode een schuldschade gehad dan gaan er schadevrije jaren af en zak je op de bonus-malusschaal. Dit betekent dat je meer premie gaat betalen. Je kunt ook binnen 24 maanden nadat wij de schade aan jou hebben vergoed, het schadebedrag in één keer aan ons terugbetalen. Als je dat doet, krijg je het aantal treden op de bonus-malusladder waarop je zonder schade recht hebt. Had je zonder deze schade minder premie betaald, dan betalen wij het verschil aan je terug.

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw autoverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrije jaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp