dierenverzekering aanvullende dekking

verzeker je huisdier goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • tot 15% stapelkorting
 • scherpe premie voor jonge rasdieren
 • uitgebreide dekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

extra zorg voor jouw huisdier

De basisdekking van onze dierenverzekering zorgt ervoor dat de kosten van een medische behandeling voor jouw huisdier in veel gevallen gewoon goed gedekt zijn. Wil je het zekere voor het onzekere nemen als het om jouw huisdier gaat? Dat begrijpen we heel goed. Daarom kun je bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor diverse extra dekkingen. Zo kun je de verzekering voor jouw hond of kat bijvoorbeeld uitbreiden met een extra dekking voor fysiotherapie, een tandartsdekking afsluiten of kiezen voor een reisverzekering. Let op: een aanvullende huisdierenverzekering kun je niet meer afsluiten als de verzekering reeds is ingegaan.

Elk baasje weet dat medische zorg voor een huisdier kostbaar is. Maar op het moment dat jouw hond of kat ziek wordt, wil je kunnen vertrouwen op een ruime dekking voor de beste zorg. Met een aanvullende huisdierenverzekering bovenop de basisdekking van de dierenverzekering zorg je ervoor dat je jouw huisdier alle zorg kunt geven die het beestje nodig heeft. Zonder je zorgen te hoeven maken over hoge rekeningen. Voor de aanvullende dekkingen gelden maximale vergoedingen per verzekeringsjaar. Daarnaast betaal je 15% eigen risico over verzekerde medische kosten, ook bij vergoedingen uit de basisverzekering. Indien je voor een of meer extra dekking(en) kiest blijft de maximale totale vergoeding na aftrek van het eigen risico maximaal € 3000,- per verzekeringsjaar. Echter gelden er lagere maximale vergoedingen per extra dekking. Deze lees je in onze begrijpelijke voorwaarden.

waarom je huisdier verzekeren bij HEMA?

 • Online afsluiten en beheren
 • Begrijpelijke voorwaarden
 • Ruime dekking
 • Scherpe premie
 • 24/7 bereikbaar bij schade
 • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket
 • Dagelijks opzegbaar

aanvullende huisdierenverzekering voor extra zorg

Wil je het zekere voor het onzekere nemen als het om jouw huisdier gaat? Heel begrijpelijk. Daarom kun je bij HEMA kiezen voor de aanvullende huisdierenverzekering voor de zorg die jouw hond of kat nodig heeft. Houd jouw huisdier in topvorm met fysiotherapie en gedragstherapie, ga zorgeloos samen op reis met de aanvullende dekking doorlopende reis of sluit een aanvullende verzekering af voor gebitscontroles en tandheelkundige zorg. Jouw hond of kat, verzekerd van de beste zorg. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies welke zorg gedekt is via de aanvullende dekkingen en welke vergoeding we hiervoor bieden.

wat is een dierenverzekering?

Een goede dierenverzekering voor jouw hond of kat is een prettig idee. Helemaal wanneer je zeker weet dat er niet op de dekking wordt beknibbeld. Bij HEMA kun je rekenen op prima voorwaarden. Binnen de basisdekking van de huisdierenverzekering ben je als eigenaar van een huisdier verzekerd tegen de kosten van noodzakelijke medische behandelingen. Zo is jouw huisdier onder meer verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, maar ook voor röntgenfoto’s, echografie en narcose.

Daarnaast worden de kosten van noodzakelijke en voorgeschreven medicijnen die in Nederland geregistreerd zijn voor dieren vergoed. De basisdekking van de huisdierverzekering vergoedt ook kosten van medicijnen die eigenlijk voor mensen bedoeld zijn, maar door de apotheek speciaal voor jouw huisdier gemaakt worden. Let op: een vergoeding is alleen mogelijk als dit volgens de diergeneesmiddelenwet is toegestaan. Het eigen risico bedraagt 15% van de verzekerde medische kosten. Ook geldt een eigen bijdrage. Voor elke declaratie die je indient betaal je een bedrag van 45.-. Dit bedrag wordt verrekend na aftrek van het eigen risico.

hogere premie voor rasdieren

De liefde voor jouw dier is onvoorwaardelijk. Jouw hond of kat heeft recht op goede medische zorg, rasdier of niet. Daarom kun je bij HEMA bijna elk huisdier verzekeren en weet je zeker dat de kosten van medische behandelingen goed gedekt zijn met onze dierenverzekering. Wel is de premie van de huisdierverzekering voor verschillende rasdieren iets hoger. Dit komt doordat voor een aantal rassen geldt dat het risico op chronische klachten of een veelvoorkomende aandoening groter is. Wil je geen enkel risico nemen met de gezondheid van jouw huisdier? Kies dan voor een van de aanvullende dekkingen bij de huisdierenverzekering. Zo kun je dieren extra verzekeren voor fysiotherapie en preventieve zorg, de tandarts, chemo- of radiotherapie.

premie berekenen dierenverzekering

Wil je precies weten wat de premie is die jij betaalt? De premie berekenen van jouw dierenverzekering is zo gedaan. Binnen vijf minuten is jouw huisdier gewoon goed verzekerd. Voor het berekenen van de premie vragen we je om de gegevens van jouw huisdier in te vullen, denk aan het ras, de leeftijd en het gewicht van het dier. Op basis van die gegevens ontvang je van ons direct jouw maandpremie voor de dierenverzekering. Kies of je jouw huisdier aanvullend wilt verzekeren en vul jouw persoonlijke gegevens in. Klopt alles en ben je happy met jouw dekking? Bevestig dan direct jouw verzekeringsaanvraag.

dierenverzekering afsluiten: eenvoudig online

De dierenverzekering van HEMA sluit je gemakkelijk af. Dit doe je namelijk gewoon online, direct via onze website. Let op! Wil je een dierenverzekering afsluiten voor jouw huisdier? Op het moment dat je de huisdierverzekering afsluit moet het dier volledig klachtenvrij en gezond zijn. Jouw huisdier mag in de zes maanden voorafgaand aan het afsluiten van de huisdierenverzekering niet onder behandeling zijn geweest van een dierenarts of medicijnen gekregen hebben die niet onder vaccinaties of preventieve zorg vallen.

meest gestelde vragen

De dierenverzekering van HEMA kent een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat gebeurtenissen die zich voordoen in de eerste 30 dagen na afsluiten van de verzekering niet zijn gedekt. Deze wachttermijn geldt niet voor de eventueel afgesloten aanvullende dekking fysiotherapie en preventieve zorg.

HEMA heeft de stapelkorting. Hoe meer schadeverzekeringen je hebt bij HEMA hoe hoger de korting. De korting kan oplopen tot 15%.

Heb je de aanvullende dekking fysiotherapie en preventieve zorg afgesloten voor jouw hond of kat dan is preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen of naar keuze preventief bloedonderzoek verzekerd tot € 75,- per dier per jaar.

Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van klant X. Deze klant heeft al 3 jaar een dierenverzekering, bestaande uit een basisdekking en extra dekking voor tandheelkunde. Gisteren heeft klant X ingelogd in zijn online polismap en heeft daar zijn declaratie ingediend. De declaratie bestaat uit:

 • Nota 1 is een tandheelkundige behandeling van 1200.- van het huisdier van klant X, waarvan de behandeling één maand geleden heeft plaatsgevonden.
 • Nota 2 is een medische behandeling van het huisdier na een ongeval. De behandeling heeft 3500.- gekost en is 6 maanden geleden gebeurd.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat op de nota’s van klant X alleen onderdelen staan die volgens onze bijzondere voorwaarden van de dierenverzekering worden vergoed. De vergoeding die klant X ontvangt is:

Stap 1: Vastellen vergoeding basisdekking Nota 1: Verzekerde medische kosten: 3500.- Klant X betaalt 15% aan eigen risico voor de basisdekking: 3500.- * 15% = 525.- Resterend verzekerd bedrag (max. 3000.- per verzekeringsjaar): 2975,- Na aftrek 15% aan eigen risico

Stap 2: Vaststellen vergoeding tandheelkunde Nota 2: Verzekerde medische kosten: 1200.- Klant X betaalt 50% aan eigen risico: 1200.- * 50% = 600.- Resterend verzekerd bedrag (max. 500.- per verzekeringsjaar): 500.- Na aftrek 50% aan eigen risico

Stap 3: Vaststellen verzekerd bedrag Totaal verzekerde medische kosten minus eigen risico: 2975.- + 500.- = 3475.- Verzekerd bedrag dierenverzekering (max. 3000.- per verzekeringsjaar): 2975.- + 500.- = 3000.-

Stap 4: Vastellen vergoeding Declaratiekosten: 45.- Klant X ontvangt de volgende vergoeding: 2955.-

Let op! Elke keer dat je een declaratie indient, betaal je hiervoor 45.-. Het is dus verstandig om jouw nota’s op te sparen. Let hierbij wel op dat de behandeldatum op de nota op het moment van indienen van een declaratie niet langer dan 12 maanden terug is.

Weet je de geboortedatum van jouw kat niet? De dierenarts kan je vertellen wat ongeveer de leeftijd van jouw kat is. Kies hierbij een passende geboortedatum, zodat de schatting van jouw dierenarts en de gekozen datum overeenkomen. HEMA kan dan rekenen met deze leeftijd.

Op de pagina schade melden kun je onder het kopje 'dierenverzekering' het declaratieformulier downloaden. Deze vul je volledig in en stuur je samen met de originele nota's naar: HEMA Verzekeringen, postbus 52070 3007 LB Rotterdam. Vergeet niet om voor jezelf een kopie te maken. Je kunt het declaratieformulier en de nota's ook inscannen en sturen naar schadeteam@verzekerdbijHEMA.nl. Je krijgt na acceptatie van jouw claim zo snel mogelijk het bedrag op je rekening gestort. Alleen gespecificeerde nota's die herkenbaar zijn als een nota van de dierenarts worden in behandeling genomen. Als je alleen een kassabon meekrijgt, vraag dan om een gespecificeerde nota. Kassabonnen hebben geen specificatie en kunnen helaas niet door ons in behandeling genomen worden. Per ingediende verzamelnota geldt een eigen risico en daarnaast een eigen bijdrage van € 45,-. Nota's mag je tot een jaar na de behandeling opsparen en gezamenlijk indienen. Op die manier betaal je maar eenmalig de eigen bijdrage.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden