hondenverzekering

verzeker je hond goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

 • uitgebreide dekking
 • scherpe premie voor jonge rasdieren
 • tot 15% stapelkorting

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

hondenverzekering voor je trouwste vriend

Een hond is je trouwste vriend. En echte vrienden verdienen alleen de allerbeste zorg. Als er iets met je favoriete viervoeter gebeurt, is de hondenverzekering van HEMA wel zo’n prettige gedachte. Zo kun je jouw huisdier alle medische zorg bieden die het beestje verdient.

betaalbaar jouw hond verzekeren

Met de uitgebreide basisdekking van de HEMA hondenverzekering is jouw hond onder meer verzekerd voor een consult bij de dierenarts tot maximaal 50.-, narcose, röntgenfoto’s en alle medicijnen die zijn geregistreerd in de Diergeneesmiddelenwet. Onder meer medische kosten zijn gedekt tot 3000.- per verzekeringsjaar. Het eigen risico bedraagt 15% van de verzekerde medische kosten. Per declaratie betaal je een eigen bijdrage van 45.-. Bereken zelf snel en makkelijk je premie voor een hond verzekeren en binnen een paar minuten is jouw hond betaalbaar verzekerd.

waarom je huisdier verzekeren bij HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking ✓ Scherpe premie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket ✓ Dagelijks opzegbaar

HEMA hondenverzekering dekking

Je wilt jouw hond alle zorg en aandacht geven. De hondenverzekering van HEMA vergoedt medische kosten tot een maximaal bedrag van 3000.- per verzekeringsjaar. De basisdekking van de verzekering voor jouw hond dekt onder meer kosten van consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto’s, echografie en alle geregistreerde medicijnen zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies terug voor welke medische kosten en zorg de HEMA hondenverzekering dekking biedt.

 • wel verzekerd

  • kosten van onderzoek, behandeling en verpleging bij ongeval
  • consulten dierenarts (tot maximaal 50.-)
  • narcose, röntgenfoto’s, medicijnen geregistreerd in de Diergeneesmiddelenwet
  • medisch noodzakelijke kosten bij ziekte
  • scherpe premie
 • niet verzekerd

  • telefonische consulten en thuisbezoek dierenarts
  • experimentele behandelingen
  • alternatieve geneeswijzen
  • niet-geregistreerde geneesmiddelen
  • transplantaties (uitgezonderd bloedtransfusies)
  • braces en protheses
  • cosmetische ingrepen
  • revalidatie langer dan 3 maanden na een ongeval
  • (vervolg)behandelingen voor aandoeningen/ziektes na een ongeval
  • second opinion (behalve op verzoek van HEMA)

aanvullende dekkingen voor jouw hond

Wij weten hoeveel je hond voor je betekent. De basisdekking van een hondenverzekering beschermt jouw trouwe viervoeter voor de meeste kwaaltjes, maar om helemaal niets aan het toeval over te laten heeft HEMA verschillende aanvullende dekkingen. Daarmee kun je jouw hond verzekeren voor onder meer fysiotherapie, tandartsbezoekjes, chemo- en radiotherapie en crematie. Ook is het mogelijk een doorlopende reisverzekering af te sluiten voor een hond.

wat kost een hondenverzekering?

Wat kost een hondenverzekering? Dit hangt in de eerste plaats af van de hondenverzekering die je afsluit, de aanvullende dekkingen die je kiest en het soort hond dat je hebt. Zo kijken we bij het berekenen van de premie onder meer naar de leeftijd van jouw hond, het gewicht van het dier en het ras. Geen zorgen. Elke hond is even bijzonder, rashond of niet. Daarom profiteer je bij HEMA van een scherpe premie voor rasdieren. Ben je benieuwd naar de kosten van jouw huisdierenverzekering voor een hond? Een hondenverzekering berekenen is heel eenvoudig. Dit doe je namelijk gewoon online, via deze site.

hondenverzekering vergelijken: kies jouw dekking

Wil je jouw hond verzekeren? Bepaal dan zelf eerst voor welke medische kosten je jouw huisdier wilt verzekeren. Wellicht is onze ruime basisdekking van de hondenverzekering voldoende voor jouw zorgwensen. Wil je ook voor aanvullende medische kosten verzekerd zijn, denk bijvoorbeeld aan de kosten van fysio- en gedragstherapie, tandheelkunde en oncologie, dan kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Bij het berekenen van jouw premie kun je eenvoudig de kosten van de hondenverzekering vergelijken. Zo weet je precies wat jij maandelijks betaalt voor de verzekering van jouw hond.

direct een hondenverzekering afsluiten

Ben je overtuigd van onze uitgebreide dekking, soepele voorwaarden en prima premie? Sluit dan vandaag nog een hondenverzekering voor jouw viervoeter af. Een hondenverzekering afsluiten is heel eenvoudig. Dat je doe je namelijk direct online, gewoon via deze site. Bij HEMA bepaal je zelf wat je verzekert; zo weet je zeker dat je jouw hond uitstekende medische zorg kunt bieden. Onze verzekeringen zijn bovendien dagelijks opzegbaar.

meest gestelde vragen

De premie van de dierenverzekering kan verschillen tussen rashonden en niet rashonden. Bij rashonden hangt de premie af van het type hond. Meer weten over de exacte prijs? Bereken je premie.

Bij katten is er geen maximum gewicht. Honden mogen bij aanvang van de verzekering niet zwaarder zijn dan 55 kilogram (volgroeid gewicht).

De Shar Pei, de (old) Engelse en Franse bulldog kan HEMA helaas niet verzekeren. Ook een verzekering voor honden zwaarder dan 55 kilo (volwassen gewicht) kunnen we niet accepteren.

Pups of kittens zijn niet automatisch meeverzekerd op de dierenverzekering van hun moeder. Je dient hiervoor per pup of kitten een nieuwe verzekering af te sluiten.

De dierenverzekering van HEMA is alleen voor particulieren. In de voorwaarden staat vermeld dat de hond of kat als gezelschapsdier gehouden dient te worden. Fokkers kunnen dus geen dierenverzekering afsluiten bij HEMA.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp