bakfietsverzekering afsluiten

Goed en gemakkelijk jouw bakfiets verzekeren

  • tot 15% stapelkorting
  • geen eigen risico
  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

de complete verzekering voor een bakfiets

Een bakfiets is niet alleen razend populair, maar vooral heel praktisch. Zeker in drukke steden wint de bakfiets snel aan terrein. Handig voor gezinnen die samen met de kinderen veilig op pad willen gaan of als je op de fiets boodschappen wilt doen. Wil je een verzekering voor een bakfiets afsluiten? Bij HEMA vind je altijd de dekking van een bakfietsverzekering die bij je past.

direct online een bakfiets verzekeren

Een bakfiets verzekeren is heel gemakkelijk. Dat doe je gewoon online, via deze website. Binnen een paar minuten sluit je een verzekering voor een bakfiets af en ben je onbezorgd onderweg. Je kiest bij HEMA uit twee betaalbare fietsverzekeringen: de Basis-dekking en Extra-dekking. Welke bakfietsverzekering je ook kiest, je bent gewoon goed verzekerd tegen schade door diefstal, zónder eigen risico. Al onze verzekeringen zijn bovendien dagelijks opzegbaar.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

welke dekking past bij jouw bakfiets?

De bakfietsverzekering van HEMA is altijd op maat voor jouw bakfiets. Of je nu voor de Basis-dekking of de Extra-dekking kiest; je bent altijd verzekerd van een uitgebreide dekking voor een prima prijs. Profiteer van onze duidelijke voorwaarden en verzeker jouw bakfiets goed en gemakkelijk tegen schade door diefstal. Een verzekering voor een bakfiets sluit je al af vanaf een paar euro per maand.

aanvullende dekkingen voor jou en je fiets

Met een bakfietsverzekering is jouw fiets gewoon goed verzekerd tegen schade. En dat is fijn want een ongeluk zit in een klein hoekje. Om je met een nog veiliger gevoel jouw weg in het verkeer te laten vinden, kun je bij HEMA verschillende aanvullende dekkingen afsluiten bij een bakfiets verzekeren. Voor juist die extra zekerheid op het moment dat je dit nodig hebt.

fietsverzekering elektrische bakfiets

Bakfietsen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zeker als je dagelijks gebruik maakt van de bakfiets – en met de kinderen de nodige kilometers maakt – is een elektrische bakfiets een welkome versterking van jouw gezinsleven. En omdat HEMA jouw leven graag zo leuk en zorgeloos mogelijk maakt, kun je natuurlijk ook een fietsverzekering voor een elektrische bakfiets afsluiten. Daarmee zijn zowel jouw bakfiets als belangrijke onderdelen gewoon goed verzekerd. Van schade door diefstal tot schade aan de accu en accessoires. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies voor welke schades je verzekerd bent met de bakfietsverzekering.

bakfietsverzekering: welke schades vergoeden we?

Met de bakfietsverzekering van HEMA isjouw bakfiets gewoon goed verzekerd tegen schade door diefstal. Deze dekking geldt niet alleen voor de bakfiets zelf, maar ook voor jouw accessoires. Heb je schade of is jouw bakfiets gestolen? Dan kun je op jouw verzekering voor een bakfiets rekenen. Wel is het belangrijk dat je schade zo snel mogelijk aan ons meldt. Wil je precies weten welke schades we vergoeden en welke afspraken we daar samen over maken wanneer je voor onze fietsverzekering kiest? Lees dan op je gemak onze voorwaarden even door.

een bakfietsverzekering vergelijken

Bakfietsen – en zeker elektrische bakfietsen – zijn een flinke investering. Zeker nu er steeds meer bakfietsen verkocht worden, zijn er ook steeds meer verschillende verzekeringen voor deze handige vervoersmiddelen te vinden. Daarom is het, voordat je een bakfietsverzekering afsluit, slim om eerst jouw wensen en voorkeuren te bepalen. Wil je jouw bakfiets en accessoires alleen verzekeren tegen schade door diefstal of wil je ook kunnen vertrouwen op een goede dekking in geval van een ongeluk? Als je precies weet wat je zoekt en verwacht, kun je eenvoudig een bakfietsverzekering vergelijken en vind je razendsnel de verzekering die bij je past.

meest gestelde vragen

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.