e-bike verzekering afsluiten

Goed en gemakkelijk jouw e-bike verzekeren

  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
  • geen eigen risico
  • tot 15% stapelkorting
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

een elektrische fiets verzekeren

Jouw e-bike, daar beleef je dagelijks veel plezier aan. Dankzij de trapondersteuning is fietsen nog leuker – en vooral een stuk makkelijker. Wil je jouw elektrische fiets verzekeren? Dan helpt HEMA je graag in het zadel. Met onze complete e-bike verzekering is jouw ‘fietsmaatje’ wereldwijd verzekerd tegen diefstal en/of schade, afhankelijk van de gekozen dekking.

de complete e-bike verzekering van HEMA

HEMA houdt van fietsen. Of je het nu op eigen kracht doet of met een beetje hulp: fietsen is gezond. Voor jouw lichaam én voor het milieu. Daarom maken we een verzekering voor een elektrische fiets afsluiten zo eenvoudig mogelijk. Een e-bike verzekering afsluiten doe je namelijk direct online, gewoon via deze website. Kies de dekking die bij je past en wij berekenen direct de premie van de elektrische fiets verzekering. Binnen een paar minuten zijn jouw fiets en accessoires gewoon goed verzekerd tegen schade door diefstal. En dat zonder eigen risico. Ook dat is écht HEMA.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jou en jouw e-bike past

Bij HEMA houden we van duidelijkheid. Daarom vind je bij ons een geschikte e-bike verzekering voor een scherpe prijs. Of je nu voor de Basis-dekking kiest of voor de uitgebreide Extra-dekking; bij HEMA ben je altijd verzekerd van duidelijke voorwaarden en kun je standaard rekenen op een complete dekking bij schade door diefstal.

handige aanvullende dekkingen

Met een verzekering voor een elektrische fiets ben je direct goed verzekerd tegen schade. Zo kun je met een gerust hart vele fietskilometers maken. Maar, hoe goed je ook oplet: fietsen is niet zonder gevaren. Wil jij juist op extra zekerheid kunnen vertrouwen? Dan maken de aanvullende dekkingen van HEMA jouw fietsverzekering voor een e-bike helemaal compleet. Vul jouw e-bike verzekering aan met een rechtsbijstandsverzekering, een ongevallenverzekering opzittenden of verzeker je van pechhulp.

onze voorwaarden voor de fietsverzekering e-bike

Natuurlijk snappen we dat je zuinig bent op jouw elektrische fiets. Daarom ben je met de e-bike verzekering van HEMA verzekerd van een ruime dekking. Maar net als er regels in het verkeer zijn, zijn er ook regels wanneer het op verzekeren aankomt. Wil je zeker weten dat jouw fiets goed verzekerd is tegen schade? Zorg er dan voor dat je een goed fietsslot hebt. Voor een fietsverzekering voor een elektrische fiets heb je minimaal een ART categorie 2-slot nodig. Bij een elektronisch slot geldt dat het slot een E+ toevoeging moet hebben. Deze sloten zijn van bewezen goede kwaliteit. Wordt jouw e-bike gestolen en heb je zo’n goedgekeurd slot? Dan vergoeden wij de schade door diefstal.

verzekering elektrische fiets: jouw accu

Naast schade aan jouw fiets, dekt de e-bike verzekering ook schade aan accessoires en onderdelen. Heb je schade aan jouw accu, bijvoorbeeld omdat iemand jouw accu steelt of beschadigt? Dan vergoeden we via jouw verzekering voor een elektrische fiets een zelfde soort accu van gelijkwaardige kwaliteit. We hanteren een afschrijving van 1,5% per maand, maar de vergoeding is nooit lager dan 25% van het aankoopbedrag van een vervangende, gelijkwaardige accu. Kies je voor de Extra-dekking? Dan zijn jouw fiets en jouw accu ook verzekerd bij schade door een ongeluk of schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt.

e-bike verzekering vergelijken

Het kopen van een elektrische fiets is een flinke investering. Daarom kiest meer dan tachtig procent van alle e-bikers ervoor een e-bike verzekering af te sluiten. Ben je benieuwd welke fietsverzekering voor een elektrische fiets bij jou past? Dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt online eenvoudig een e-bike verzekering vergelijken. Zet voor jezelf op een rij hoe uitgebreid de verzekering van een elektrische fiets moet zijn, kies de dekking die bij je past en sluit direct online een goede fietsverzekering af.

premie elektrische fiets verzekering

De hoogte van de premie van jouw elektrische fiets verzekering wordt bepaald op basis van een aantal factoren. Zo kijken we bij het berekenen van jouw maandpremie onder meer naar de aanschafwaarde van jouw e-bike, maar ook waar je woont. In de drukke stad is de kans op schade of diefstal nu eenmaal groter. En natuurlijk speelt ook het type en de dekking van de fietsverzekering voor een elektrische fiets een belangrijke rol. Ben je benieuwd naar de premie van jouw e-bike verzekering? Kies dan nu jouw verzekering voor een elektrische fiets en ontdek meteen de kosten van jouw verzekering.

meest gestelde vragen

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden