mtb verzekering afsluiten

Goed en gemakkelijk jouw mountainbike verzekeren

  • geen eigen risico
  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
  • tot 15% stapelkorting
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

de complete mountainbike verzekering

Scheuren door de bossen, op zoek naar verborgen paadjes in de duinen en crossen van parcours naar parcours. Mountainbiken is populair. Wil jij jouw mountainbike goed verzekeren? Met de complete MTB verzekering van HEMA is geen bocht te scherp of heuvel te steil.

onbezorgd crossen met een mtb verzekering

Ritjes op de mountainbike zijn een echt avontuur. Jij bepaalt jouw eigen weg. En die vrijheid heb je ook bij het kiezen van een mountainbike verzekering die aansluit bij jouw wensen. Een mountainbike verzekeren bij HEMA is bovendien heel eenvoudig. De MTB verzekering die bij je past sluit je snel en gemakkelijk online af, gewoon via deze website. Verzeker jouw MTB of ATB tegen diefstal met de Basis-dekking of kies voor de uitgebreide Extra-dekking. Met deze fietsverzekering voor een mtb ben je ook verzekerd tegen schade door een ongeluk of schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

waarom je mountainbike verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

kies de dekking die bij jouw mtb of atb past

Ben je een enthousiaste liefhebber van MTB-parcoursen of houd je van ontspannen ritjes maken over het strand? Bij HEMA vind je altijd de fietsverzekering voor een mountainbike voor jouw rijstijl. Of je nu een splinternieuwe mountainbike hebt gekocht of op een tweedehands MTB jouw weg vindt. Met HEMA ben je wereldwijd verzekerd tegen schade door diefstal van je MTB, zonder eigen risico. Ontdek de duidelijke voorwaarden van onze MTB verzekering, kies jouw dekking en ga op ontdekkingstocht!

aanvullende dekkingen fietsverzekering mtb

Crossen op je mountainbike is het mooiste dat er is, maar niet zonder gevaren. Al die uitdagende klimmetjes, smalle paadjes en supersnelle afdalingen; hoe ervaren je ook bent, het kan zomaar een keer misgaan. En dan wil je kunnen vertrouwen op een goede MTB verzekering. Daarom kun je bij HEMA jouw fietsverzekering voor een MTB uitbreiden met aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld voor juridische ondersteuning bij een ongeluk en een thuisbrengservice bij pech als je niet meer verder kunt fietsen.

mountainbike verzekeren tegen diefstal

Met de MTB verzekering van HEMA is jouw mountainbike gewoon goed verzekerd tegen schade door diefstal. En dat is een fijne gedachte want mountainbikes zijn behoorlijk kostbaar. Voor een mountainbike verzekeren tegen diefstal hebben we een aantal duidelijke voorwaarden opgesteld. We gaan er natuurlijk van uit dat jij er alles aan doet om diefstal van jouw MTB te voorkomen. Zo moet je jouw MTB altijd op slot zetten met een Art 2-categorie slot of een elektronisch slot met de toevoeging E+. Let op: om gedekt te zijn voor diefstal moet je jouw mountainbike met het frame vastmaken aan een boom, lantaarnpaal, fietsenrek of ander in de grond verankerd voorwerp. Staat jouw mountainbike in de schuur, garage of een andere afgesloten ruimte? Dan is jouw MTB alleen verzekerd tegen schade door diefstal als er sporen van inbraak zijn. We vergoeden maximaal het bedrag waarvoor jouw MTB verzekerd is. Dit bedrag vind je terug in jouw online polismap. De eerste drie jaar keren we bij diefstal de volledige aankoopwaarde uit, maar alleen als je de bon bewaard hebt. Heb je geen bon meer? Dan vergoeden wij de dagwaarde. De vergoeding voor accessoires bedraagt maximaal 150.-. Onder accessoires verstaan we spullen die aan jouw fiets vastzitten, schade door diefstal van bijvoorbeeld fietscomputers en navigatieapparatuur vergoeden we niet.

mountainbike verzekering vergelijken

Heb je een nieuwe mountainbike gekocht? Of een tweedehands versie op de kop getikt? Dan wil je jouw MTB natuurlijk goed verzekeren. Voor het vinden van de juiste MTB verzekering is het vooral belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wáár je voor verzekerd wilt zijn. Wil je jouw mountainbike alleen verzekeren tegen schade door diefstal? Of vind je het belangrijk dat je ook op jouw verzekering kunt rekenen bij een ongelukje? Via deze website kun je eenvoudig de dekkingen van de mountainbike verzekering vergelijken, zodat je altijd de fietsverzekering kiest die helemaal bij jou en jouw MTB past.

meest gestelde vragen

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.