tweedehands fiets verzekeren

Jouw 2e hands fiets, gewoon goed verzekerd

  • geen eigen risico
  • tot 3 jaar aankoopwaarde vergoed
  • tot 15% stapelkorting
direct je fiets verzekeren

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

kan ik een 2e hands fiets verzekeren?

De fietsverzekering van HEMA is er voor bijna alle fietsen. Of je nu een nieuwe fiets wilt verzekeren of een verzekering af wilt sluiten voor een tweedehands fiets; met onze verzekering fiets jij zorgeloos door het leven. Heb je een knappe gebruikte fiets op de kop getikt en wil je deze gewoon goed verzekeren? We vertellen je graag meer over de voorwaarden voor een tweedehands fiets verzekeren en hoe je een fietsverzekering voor een tweedehands fiets kunt afsluiten.

fietsverzekering tweedehands fiets afsluiten

Jouw tweedehands fiets verzekeren bij HEMA is een slimme keuze. Want ook al heb je een gebruikte fiets voor een goede prijs weten te kopen betekent dit natuurlijk niet dat je hier geen verzekering voor af wilt sluiten. Daarom helpen wij je graag aan de fietsverzekering die bij jou en jouw fiets past. Wel is het belangrijk dat je bij het afsluiten van de fietsverzekering twee originele sleutels en een betaalbewijs hebt. Een fietsverzekering voor een tweedehands fiets afsluiten bij HEMA is heel gemakkelijk. Dat doe je namelijk gemakkelijk online, gewoon via onze website. Bij het berekenen van de premie houden we wel rekening met de leeftijd van de fiets.

waarom je fiets verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • Geen eigen risico
  • 3 jaar aankoopwaardegarantie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking tweedehands fiets verzekeren

Met de fietsverzekering van HEMA kun je bijna elke fiets helemaal op maat verzekeren. Of je nu een fonkelnieuwe e-bike, racefiets of mountainbike wilt verzekeren of geen enkel risico neemt met jouw tweedehands fiets; je bent bij HEMA standaard goed verzekerd tegen diefstal. Ontdek onze prima dekking, duidelijke voorwaarden en verzeker jouw fiets, zónder dat je hier teveel voor betaalt.

aanvullende dekkingen voor jou en je fiets

Met een fietsverzekering is jouw fiets gewoon goed verzekerd tegen schade. En dat is fijn want een ongeluk zit in een klein hoekje. Om je met een nog veiliger gevoel jouw weg in het verkeer te laten vinden, kun je bij HEMA verschillende aanvullende dekkingen afsluiten bij jouw fietsverzekering. Voor een stukje extra zekerheid op het moment dat je dit nodig hebt.

tweedehands elektrische fiets verzekeren

Bij HEMA kun je bijna elk type tweedehands fiets verzekeren. En dat is wel zo handig want ook een 2e hands model kan soms best nog prijzig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands e-bike. Ook gebruikt zijn e-bikes een behoorlijke investering. Wil je een tweedehands elektrische fiets verzekeren? Dan staat onze fietsverzekering voor je klaar. We verzekeren jouw gebruikte e-bike voor de waarde die je aan ons doorgeeft bij het afsluiten van de verzekering.

Let op: bij een gebruikte elektrische fiets of tweedehands e-bike verzekeren houden we net als bij nieuwe en andere 2e hands fietsen wel rekening met slijtage van fietsonderdelen en de leeftijd van jouw stalen ros. In de eerste drie jaar wordt diefstal of volledig verlies van jouw fiets volledig vergoed. In het vierde ‘levensjaar’ vergoeden we 75 procent van de schade, na 5 jaar 60 procent en in de jaren daarna 50 procent.

een tweedehands fiets verzekeren zonder bon

Heb je een tweedehands fiets gekocht via bijvoorbeeld Marktplaats? En heb je geen origineel aankoopbewijs van de fiets? Stuur ons dan jouw betalingsbewijs. We vergoeden de fiets aan de hand van de aanschafprijs. Heb je geen nota, dan kun je de dagwaarde van de fiets laten bepalen bij een fietsenwinkel. Op basis van de taxatie van de fiets kun je de waarde van jouw nieuwe gebruikte fiets doorgeven bij een tweedehands fiets verzekeren via onze website. Een tweedehands fiets verzekeren zonder bon is dus mogelijk, maar we vergoeden bij schade maximaal de dagwaarde van de fiets.

meest gestelde vragen

Als je een fietssleutel kwijt bent moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten maken door de fabrikant van het fietsslot. Je kunt ook het slot vervangen. Geef zo spoedig mogelijk via info@verzekerdbijhema.nl aan ons door als je het slot of de sleutels vervangt. Bewaar ook de rekening van het vervangen van het slot of de sleutels. Kom je deze verplichtingen niet na? Dan keren wij misschien niet of minder uit.

Houd er rekening mee dat het nieuwe slot altijd een ART categorie 2-slot is. Bij het slot van een elektrische fiets moet het fietsslot een E+ toevoeging hebben. Nadat je de nieuwe sleutel hebt ontvangen, pas je in jouw online polismap het sleutelnummer aan.

Ja. De fietsverzekering van HEMA heeft een wereldwijde dekking. Dit betekent dat je ook in het buitenland verzekerd bent tegen schade en diefstal.

Is jouw fiets gestolen en wordt deze teruggevonden? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Wordt jouw fiets binnen 30 dagen na de diefstal teruggevonden en is deze beschadigd? Dan betalen we de reparatiekosten. Wordt jouw fiets na 30 dagen teruggevonden? Dan maken wij jou weer eigenaar van jouw fiets als je dat wilt. Het bedrag dat je van ons kreeg, moet je dan terugbetalen. We betalen natuurlijk wel voor de schade die jouw fiets heeft.

Als jouw fiets is gestolen, dien je allereerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens kun je de schade bij ons melden. Dit kan via de pagina "schade melden" op onze website. Hier kun je online je schade melden. Wij vragen je tijdens dit proces om het politierapport van de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels naar ons op te sturen. Het adres staat erbij vermeld. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Nee, ook tweedehands fietsen kun je voordelig verzekeren bij HEMA. Je moet dan wel in het bezit zijn van een aankoopbon en 2 originele fietssleutels. Bij een digitaal slot (E+) zonder fysieke sleutels stuur je ons na diefstal de logfile als bewijs dat de fiets op slot stond.

Bekijk veelgestelde vragen fietsverzekering

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden