WA plus motorverzekering

verzeker je motor goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • tot 15% stapelkorting
  • no-claim korting tot 75%
  • dagelijks opzegbaar

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

WA plus motorverzekering: extra verzekerd

Je motor all risk verzekeren, is de meest uitgebreide optie. Maar is deze verzekering voor jou en jouw motorfiets iets te veel van het goede, dan biedt HEMA een passend alternatief: de WA plus motorverzekering. Zet jouw motor in de wintermaanden met een gerust gevoel in de stalling, zonder dat je omkijken hebt naar risico’s als diefstal, brand, storm of overstroming en kies voor de dekking WA beperkt casco motor.

ook schade aan jouw motor is gedekt

Wil je meer zekerheid dan de WA motorverzekering je biedt? Dat begrijpen we. Met de WA plus motorverzekering van HEMA is ook schade aan je eigen motor gedekt. Schade door brand, (poging tot) diefstal, storm of een botsing met een dier, het zal je maar overkomen. Gelukkig vergoedt de WA casco motorverzekering in veel van deze gevallen de schade aan jouw geliefde motorfiets. Wel zijn hier voorwaarden aan verbonden. Is jouw motor je alles waard? Dan raden wij onze all risk motorverzekering aan. Kies je voor deze optie, dan is écht alle schade waar je mee te maken krijgt of zélf veroorzaakt gedekt.

waarom je motor verzekeren bij HEMA?

✓ Online afsluiten en beheren ✓ Zelf jouw dekking samenstellen ✓ Begrijpelijke voorwaarden ✓ Ruime dekking, scherpe premie ✓ 24/7 bereikbaar bij schade ✓ Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking motorverzekering WA beperkt casco

Met de motorverzekering WA beperkt casco ben je verzekerd voor schade die je met jouw motor veroorzaakt aan anderen. Letselschade is tot een bedrag van 6.070.000 gedekt, schade aan spullen tot wel 2.500.000.-. Ook kun je rekenen op hulpverlening na een ongeval, bijvoorbeeld als jouw beschadigde motor niet meer verder kan rijden, zowel in Nederland als in het buitenland. Is jouw motor gestolen of total-loss verklaard? Dan vergoeden we maximaal de dagwaarde van jouw motor. Daarnaast biedt de WA plus motorverzekering dekking bij inbraak, poging tot diefstal en schade door joyriding, maar alleen als je jouw motor met een goedgekeurd slot hebt beveiligd.

wa plus verzekering voor een motor

HEMA houdt van duidelijkheid. Daarom lees je in onze duidelijke voorwaarden in begrijpelijke taal waar je voor verzekerd bent en welke schades wij vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je helm of kleding. De WA plus verzekering voor een motor vergoedt het verschil in waarde voor en na de schade. Ook krijg je mogelijk een vergoeding bij verlies van waarde voor de gebeurtenis. We vergoeden maximaal 1.000.- per schade voor jou en anderen gezamenlijk. Accessoires zijn met de WA plus motorverzekering gedekt tot maximaal 455.- per accessoire. Schade aan je diefstalbeveiliging of alarm is tot maximaal 1.135,- verzekerd.

eigen risico wa casco motorverzekering

In het verkeer blijft het oppassen geblazen. Zeker op de motor. We begrijpen goed verzekerd op pad wilt. Dat kan met de WA plus motorverzekering van HEMA, zónder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Voor een scherpe maandpremie zijn jij, jouw motor en accessoires gewoon goed verzekerd. En omdat tanken al duur genoeg is, houden we het eigen risico zo laag mogelijk. Bij de WA casco motorverzekering betaal je per schade 150.- zelf. Stel direct online eenvoudig zelf jouw dekking samen bij het afsluiten van jouw motorverzekering. Zo weet je zeker dat je altijd op maat verzekerd bent. Ook dat is écht HEMA.

aanvullende dekkingen voor je motor

Met de WA verzekering motor van HEMA ben je gewoon goed verzekerd tegen een scherpe premie. Heb je net dat beetje extra zekerheid nodig en wil je extra risico’s uitsluiten? Dan kun je jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

meest gestelde vragen

Een alarm kan wel worden verplicht. Standaard geldt de eis dat de motor bij het parkeren of stallen buitenshuis afgesloten dient te zijn met het normale stuurslot en daarnaast met een ART klasse 4 slot dat geschikt is om de motor aan een vast object te bevestigen. Dit geldt alleen indien de motor Beperkt of Volledig Casco is verzekerd. Voor informatie over ART sloten, zie www.stichtingart.nl.

Om jouw motor tegen diefstal te verzekeren, kies je voor de WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco dekking. Let op: diefstal is uitsluitend verzekerd als de motor op slot was gezet met zowel het standaard slot als een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Op www.stichtingart.nl kun je zien welke sloten hieraan voldoen.

Als je motor op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw motor te verzekeren. Ook als je de motor niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw brommer voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Voor meer informatie kijk op www.rdw.nl.

Elke motor moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat als jij iemand aanrijdt de schade van die ander door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed.

WA + Beperkt Casco, ook wel WA plus genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen motor zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Deze verzekering dekt dus niet de schade aan jouw eigen motor bij een aanrijding met een andere voertuig. Hiervoor sluit je een all-risk-motorverzekering af (WA + Volledig Casco).

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden