opstal­verzekering berekenen

verzeker je goed en simpel, binnen 3 minuten

HEMA opstalverzekering

opstalverzekering berekenen en online afsluiten

Schade aan jouw woning komt altijd onverwachts en ongewenst. Met een opstalverzekering, ook wel een woonhuisverzekering genoemd, verzeker je jouw huis tegen schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Wil je weten wat deze verzekering jou per maand kost? Een opstalverzekering berekenen doe je snel en simpel via onze website.

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

premie opstalverzekering berekenen

Voor het berekenen van de premie voor je opstalverzekering vragen we je om ons informatie te geven over jouw woon- en leefsituatie. Op basis hiervan zie je in één oogopslag wat jouw maandpremie is. Zo vragen we je onder meer naar:

hoe groot is het schaderisico

Is het schaderisico van jouw woning hoger of juist lager? Als jouw woning bijvoorbeeld een rieten dak heeft, is dit een stuk ‘schadegevoeliger’ dan dakpannen. Woon je boven een bedrijf of een winkel? Ook dan is de kans op schade groter – en dat zie je (helaas) terug in je premie opstalverzekering.

in de stad of in de provincie

Woon je in de stad? Nederland telt in totaal vijf gebieden waar volgens verzekeraars een ‘verhoogd’ risico geldt. Denk aan steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De kans op schade, door bijvoorbeeld inbraak of brand, is in de dichtbevolkte stad groter dan wanneer je elders in de provincie woont.

de herbouwwaarde van jouw huis

De herbouwwaarde van jouw huis is het belangrijkste voor het berekenen van de opstalverzekering. Dit is het totale bedrag dat verzekerd is. De herbouwwaarde van een woning is het bedrag dat nodig is om het huis op exact dezelfde manier weer op te bouwen. Op basis van dit bedrag bepalen we wat je ontvangt op het moment dat jouw woning door schade niet langer bewoonbaar is.

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

opstalverzekering berekenen: herbouwwaarde 

Je wilt er natuurlijk liever niet aan denken – als jouw huis dusdanig beschadigd is dat je er niet meer in kunt wonen, dan staat je leven op z’n kop. Hoe vervelend en onwerkelijk de situatie ook is, onze opstalverzekering biedt houvast. Juist op zo’n moment speelt de herbouwwaarde, die we gebruiken bij een opstalverzekering berekenen, een hoofdrol. Slaat het noodlot toe, bijvoorbeeld door een grote brand? Doordat je bij HEMA goed verzekerd bent voor schade aan jouw woning, ben je voor je het weet weer onder de pannen.

herbouwwaarde woonhuisverzekering berekenen

De herbouwwaarde van jouw woning berekenen we aan de hand van het woonadres en de gegevens die zijn opgenomen in het BAG-register, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Hierin staan de gemeentelijke basisgegevens over alle gebouwen en adressen in Nederland beschreven. Met deze gegevens kunnen wij jouw opstalverzekering berekenen. Natuurlijk gaan we nauwkeurig te werk bij een woonhuisverzekering berekenen, zodat je zeker weet dat jij er ook in nood warmpjes bij zit.

uitgebreide dekking opstalverzekering

De opstalverzekering van HEMA, daar kun je op bouwen. Dankzij de ruime basisdekking is jouw woning goed en simpel verzekerd tegen schade door onder meer brand, storm, inbraak en water. Wil je precies weten welke schades verzekerd zijn en in welke situaties je kunt rekenen op onze opstalverzekering? Neem dan voor een opstalverzekering berekenen op je gemak onze duidelijke voorwaarden door. En, ben je overtuigd? Dan kun je jouw woonverzekering direct online afsluiten!

wat is jouw woonsituatie?

bereken je premie

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!