opstal­verzekering berekenen

verzeker je woning goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten

  • garantie tegen onderverzekering
  • tot 15% stapelkorting
  • 24/7 schade melden

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

opstalverzekering berekenen en online afsluiten

Schade aan jouw woning komt altijd onverwachts en ongewenst. Met een opstalverzekering, ook wel een woonhuisverzekering genoemd, verzeker je jouw huis tegen schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Wil je weten wat deze verzekering jou per maand kost? Een opstalverzekering berekenen doe je snel en simpel via onze website.

premie opstalverzekering berekenen

Voor het berekenen van de premie voor je opstalverzekering vragen we je om ons informatie te geven over jouw woon- en leefsituatie. Op basis hiervan zie je in één oogopslag wat jouw maandpremie is. Zo vragen we je onder meer naar:

hoe groot is het schaderisico

Is het schaderisico van jouw woning hoger of juist lager? Als jouw woning bijvoorbeeld een rieten dak heeft, is dit een stuk ‘schadegevoeliger’ dan dakpannen. Woon je boven een bedrijf of een winkel? Ook dan is de kans op schade groter – en dat zie je (helaas) terug in je premie opstalverzekering.

in de stad of in de provincie

Woon je in de stad? Nederland telt in totaal vijf gebieden waar volgens verzekeraars een ‘verhoogd’ risico geldt. Denk aan steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De kans op schade, door bijvoorbeeld inbraak of brand, is in de dichtbevolkte stad groter dan wanneer je elders in de provincie woont.

de herbouwwaarde van jouw huis

De herbouwwaarde van jouw huis is het belangrijkste voor het berekenen van de opstalverzekering. Dit is het totale bedrag dat verzekerd is. De herbouwwaarde van een woning is het bedrag dat nodig is om het huis op exact dezelfde manier weer op te bouwen. Op basis van dit bedrag bepalen we wat je ontvangt op het moment dat jouw woning door schade niet langer bewoonbaar is.

onze klanten geven ons een

79

opstalverzekering berekenen: herbouwwaarde

Je wilt er natuurlijk liever niet aan denken – als jouw huis dusdanig beschadigd is dat je er niet meer in kunt wonen, dan staat je leven op z’n kop. Hoe vervelend en onwerkelijk de situatie ook is, onze opstalverzekering biedt houvast. Juist op zo’n moment speelt de herbouwwaarde, die we gebruiken bij een opstalverzekering berekenen, een hoofdrol. Slaat het noodlot toe, bijvoorbeeld door een grote brand? Doordat je bij HEMA goed verzekerd bent voor schade aan jouw woning, ben je voor je het weet weer onder de pannen.

herbouwwaarde woonhuisverzekering berekenen

De herbouwwaarde van jouw woning berekenen we aan de hand van het woonadres en de gegevens die zijn opgenomen in het BAG-register, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Hierin staan de gemeentelijke basisgegevens over alle gebouwen en adressen in Nederland beschreven. Met deze gegevens kunnen wij jouw opstalverzekering berekenen. Natuurlijk gaan we nauwkeurig te werk bij een woonhuisverzekering berekenen, zodat je zeker weet dat jij er ook in nood warmpjes bij zit.

uitgebreide dekking opstalverzekering

De opstalverzekering van HEMA, daar kun je op bouwen. Dankzij de ruime basisdekking is jouw woning goed en simpel verzekerd tegen schade door onder meer brand, storm, inbraak en water. Wil je precies weten welke schades verzekerd zijn en in welke situaties je kunt rekenen op onze opstalverzekering? Neem dan voor een opstalverzekering berekenen op je gemak onze duidelijke voorwaarden door. En, ben je overtuigd? Dan kun je jouw woonverzekering direct online afsluiten!

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden