Ontdek onbekende plekken in bekende Europese steden

Een citytrip draait om het ontdekken van de cultuur. Van de geschiedenis en van de mensen. Natuurlijk kun je alle bekende paden bewandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de meer onbekende plekken in bekende Europese steden te ontdekken. Wist je dat je met HEMA Tickets heel voordelig een 3-daagse citytrip boekt inclusief vlucht of ferry?

Een weekendje Rome

Do in Rome what the romans do hebben we nu wel gehoord. Dus ja; je kunt alle bezienswaardigheden uit het boekje aflopen. Van het Colosseum tot de Trevifontein, het Pantheon en de Sixtijnse kapel als je even naar de ministaat Vaticaan gaat. Absoluut de moeite waard en een must voor elke geschiedenisfanaat. Maar je kunt ook even van het pad afstappen en je onderdompelen in de getto. De oude Joodse getto; een wijk met een wirwar van straatjes, katholieke kerken en synagogen. Vanuit de restanten van de oude poort (de Portico d’Ottavia) loop je een straatje tegemoet met een veelvoud aan Joodse bakkerijen en restaurants waar je de ene na andere lekkernij op de kop tikt. Specialiteit van de wijk? Artisjokken op Joodse wijze, in het Italiaans Carciofi alla giudia.

Eet je buik rond in Barcelona

Genoeg plekken om tapas te eten en je aan de sangria te vergrijpen tijdens een wandeling langs alle Gaudi kunstwerken en natuurlijk de Sagrada Familia. Maar wil je het échte Barcelona proeven, ga dan eens op bezoek bij Betlem in de wijk Eixample. Goddelijke tapas die net wat anders is dan je gewend bent. Als je geluk hebt, is er nog een tafeltje vrij, maar verder is het advies om een plekje te reserveren. Datzelfde geldt overigens voor alle restaurants die Albert Adrià, de broer van misschien wel werelds beroemdste chef Ferran Adrià van El Bulli), in één wijk van Barcelona bezit. Iets traditioneler dan Betlem, en minimaal drie maanden vooraf te reserveren.

Shoppen in Valencia

Slenteren door straatjes, je vergapen aan de prachtige architectonische hoogstandjes van Calatrava of een bezoek aan de Mercado Central; het kan allemaal in Valencia. Een nog iets minder bekende wijk is Ruzafa. Je vindt er leuke boetiekjes en vooral heel veel fijne zaakjes om te eten en te drinken. Voor taart ga je naar Dulche de Leche, voor een goed ontbijt naar het hippe zaakje Blackbird Valencia en om te shoppen bij onder andere Gnomo of een van de vele andere hippe zaakjes die deze wijk rijk is.

Dé surfplek van Lissabon

Op elke hoek van de straat een lekkere koffie met een pastel de nata. Je kunt een stukje wandelen richting het hippe LX Factory met verschillende leuke shops en restaurants. Maar wil je een dagje wat anders doen en heb je ook geen zin om de trein naar Cascais te nemen? Neem dan de ferry naar Cacilhas. Zo ervaar je de skyline van Lissabon vanaf de andere kant van het water, bij het grote Christusbeeld (een kopie van zijn échte broer uit Rio). Liever wat sportievers? Dan neem je na je aankomst de bus naar Costa da Caparica; een van de beste surfplekken van het land en één van de onbekende plekken in bekende Europese steden.

HEMA Reisverzekering

Waar je ook naar toe gaat in binnen- of buitenland: ga goed voorbereid op pad. Bij minimaal één overnachting ben je goed verzekerd met de HEMA reisverzekering. Voor als je bagage gestolen wordt of je medische hulp nodig hebt in het buitenland. Of, wanneer je (gehuurde) vervoer besluit ermee te stoppen en je binnen 48 uur geen vervanging kunt regelen. Dan betalen we zelfs de overnachtingen die extra nodig zijn voor je. Lees alle voorwaarden van onze verzekering om te ontdekken wat wel en niet vergoeden bij eventuele ongemakken op reis

terug naar overzicht

Bereken Premie