reisverzekering medische kosten

extra zorg en zekerheid voor jouw vakantie

  • 24/7 hulp bij ziekte, ongeluk of overlijden
  • tot 15% stapelkorting
  • inclusief onderwater- en wintersportdekking

HEMA is stapel op stapelen

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting

dekking medische kosten reisverzekering

Met een aanvullende dekking bij je reisverzekering voor medische kosten kun je je extra verzekeren voor geneeskundige kosten over de grens. Via jouw zorgverzekering ben je standaard verzekerd voor een noodzakelijk bezoek aan de dokter of tandarts tijdens een reis of vakantie in het buitenland. Maar, een zorgverzekering dekt vaak niet alle medische kosten in het buitenland of vergoedt deze kosten tot een maximaal bedrag.

medische kosten buitenland verzekeren

De aanvullende dekking geneeskundige kosten vergoedt de kosten van een spoedeisende of een onverwachte medische behandeling, aanvullend op je Nederlandse zorgverzekering. Zo zijn met jouw reisverzekering medische kosten in het buitenland gewoon goed verzekerd. De dekking geneeskundige kosten vergoedt medische kosten in het buitenland als deze hoger zijn dan het bedrag dat jouw zorgverzekering vergoedt voor deze zorg of wanneer deze kosten niet verzekerd zijn via jouw zorgverzekering.

waarom de reisverzekering van HEMA?

  • Jouw vakantie goed verzekerd
  • Gemakkelijk online afsluiten en beheren
  • Inclusief onderwater- en wintersportdekking
  • Keuze voor Europa- of werelddekking
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

dekking reisverzekering medische kosten

Jouw zorgverzekering biedt standaard dekking voor medische kosten in het buitenland. Als je op reis of vakantie bent in het buitenland blijf je verzekerd voor zorg. Elke Nederlandse zorgverzekering heeft namelijk werelddekking. Maar, niet alle zorgkosten worden vergoed of niet helemaal vergoed. Met deze aanvullende dekking bij je reisverzekering voor medische kosten worden alle medisch noodzakelijk gemaakte kosten, die jouw zorgverzekering niet dekt, vergoed. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies op welke dekking van medische kosten bij je reisverzekering je kunt rekenen met de aanvullende dekking geneeskundige kosten.

medische kosten reisverzekering of zorgverzekering

De aanvullende dekking geneeskundige kosten is een aanvulling op je zorgverzekering. Deze extra vergoeding bij je reisverzekering voor medische kosten in het buitenland sluit je af om de kosten te dekken die je zorgverzekering niet vergoedt. De praktijk wijst uit dat die geneeskundige kosten flink kunnen oplopen in het buitenland. Bijvoorbeeld omdat je zorgverzekering alleen zorg tegen het Nederlandse tarief vergoedt. Belangrijk om te weten is dat geneeskundige kosten bij wintersport en onderwatersport alleen vergoed worden door onze reisverzekering wanneer je deze aanvullende dekking hebt afgesloten.

reisverzekering medische kosten tandartsbezoek

Met de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten ben je in het buitenland ook verzekerd voor een bezoek aan de tandarts. Let op: deze dekking bij je reisverzekering voor medische kosten vergoedt kosten alleen als het noodzakelijk is. Je bent alleen verzekerd als je in Nederland een zorgverzekering hebt afgesloten. Tandheelkundige kosten worden tot maximaal 300.- vergoed. We vergoeden deze kosten alleen als je problemen krijgt met je gebit na jouw vertrek, een tandarts vindt dat je niet kunt wachten met de behandeling tot je weer thuis bent en de behandeling plaatsvindt in het buitenland. Voor medische kosten in het buitenland geldt een eigen risico van 100.-. In onze voorwaarden lees je precies welke noodzakelijke en buitengewone kosten gedekt worden door jouw reisverzekering en de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten.

meest gestelde vragen

Met de reisverzekering van HEMA ben je verzekerd voor als je op vakantie gaat. Zakelijke reizen vallen niet onder deze verzekering.

De reisverzekering heeft ook dekking in Nederland. De reisverzekering geldt in Nederland als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt bij een erkend reis- of vakantieverblijf. Een dagtrip naar het buitenland is ook verzekerd, in het buitenland ben je dus zonder overnachting ook verzekerd.

Bij de reisverzekering van HEMA geldt een eigen risico van 100.- voor de dekking bagage en bij medische kosten. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico van toepassing.

De basisdekking omvat de belangrijkste onderdelen die je nodig hebt om goed verzekerd op vakantie te gaan. Als er iets uit je bagage wordt gestolen of beschadigd raakt, dan is dat al vervelend genoeg. Bagage is standaard meeverzekerd. Ook hulpverlening en buitengewone kosten vallen onder de basisdekking en zijn dus meeverzekerd. In de reisverzekering zijn onderwater- en wintersport standaard meeverzekerd.

Bij ziekte of een ongeval bel je onze alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)71- 3641832. HEMA zorgt ervoor dat er professionele hulp geregeld wordt en we vergoeden onverwachte kosten die je moet maken zoals extra reis- en verblijfkosten.

Met de reisverzekering mag je maximaal 60 dagen aaneengesloten op vakantie.

24/7 online schade melden

Voor een vlotte afhandeling is het slim schade zo snel mogelijk aan ons door te geven. Dit kan iedere minuut van de dag, je meldt een schade bij HEMA namelijk eenvoudig online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade.

schade melden

overstaphulp

Ben je overtuigd, maar heb je geen trek in administratieve rompslomp? We maken het overstappen graag gemakkelijk voor je. Onze gratis overstaphulp zorgt ervoor dat je eenvoudig en zonder problemen kan overstappen naar HEMA Verzekeringen.

overstaphulp

klantenservice

De klantenservice van HEMA Verzekeringen is er voor je als je ons nodig hebt. Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ’s) op onze klantenservice pagina, grote kans dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat. Heb je een noodsituatie, dan kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles zelf kunt regelen in de online polismap.