scooter­verzekering op naam ouder

jouw scooter in een handomdraai verzekerd

HEMA scooterverzekering

scooter verzekeren voor je kind

Jouw zoon of dochter is net 16 jaar geworden. En je weet wat dat betekent. Grote kans dat deze mijlpaal gevierd wordt met een nieuwe scooter. De eerste scooter van jouw kind, die wil je natuurlijk goed en simpel verzekeren. Maar zelf een scooter verzekeren voor je kind, is dat nu eigenlijk wel zo verstandig?

scooterverzekering op ouders naam

Tot jouw kind 18 jaar oud is mag jij als ouder op het gebied van verzekeringen verschillende zaken voor jouw kind verzorgen. Veel ouders – en jongeren – vragen zich af: kan ik de scooterverzekering op ouders naam laten zetten? Dit is afhankelijk van de eigenaar van de scooter, op welke naam staat het kenteken. Staat het kenteken op naam van het kind dan moet het kind zelf de verzekering afsluiten. Staat het kenteken op naam van de ouder dan kan deze de scooter verzekeren. Wel moet bij de aanvraag van de verzekering worden aangegeven dat de zoon of dochter de afwijkende bestuurder is. De verzekeraar berekent de premie vervolgens op basis van de leeftijd van jouw kind, de regelmatige bestuurder.

waarom je scooter verzekeren bij HEMA?

  • Online afsluiten en beheren
  • Begrijpelijke voorwaarden
  • Ruime dekking, scherpe premie
  • 24/7 bereikbaar bij schade
  • Tot 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket

scooterverzekering op naam ouder

Is jouw kind de regelmatige bestuurder van de verzekerde scooter? Dan moet je ons dit laten weten. Doe je dit niet dan moet je rekening houden met flink hogere kosten bij schade. Staat de scooterverzekering op naam ouder en blijkt dat jouw kind schade heeft veroorzaakt, dan krijg je te maken met een verhoogd eigen risico. Het is zelfs mogelijk dat jouw verzekeraar helemaal geen vergoeding uitkeert bij schade als je niet de juiste regelmatige bestuurder opgeeft. Zo ben je al het voordeel dat je in de jaren daarvoor hebt opgebouwd in één klap meer dan kwijt.

scooter verzekeren die niet op mijn naam staat

Kan ik een scooter verzekeren die niet op mijn naam staat? Dit is niet mogelijk. De eigenaar/kentekenhouder van de scooter moet deze verzekeren. Blijkt dat je fraude hebt gepleegd door de scooterverzekering op naam van iemand anders te zetten, terwijl jij er zelf het vaakst op rijdt? Dan kan jouw verzekeraar weigeren schade uit te keren.

waarom een scooter op eigen naam verzekeren?

Doordat de premie van de scooterverzekering hoger ligt voor jongeren, deze wordt berekend op basis van leeftijd, lijkt het aantrekkelijk om een scooterverzekering op naam ouder te zetten. Maar, zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan dit alleen als de scooter op naam van de ouder staat en het kind wordt opgegeven als regelmatige bestuurder.

Voorkom dat je bij schade naast de schrik van een ongelukje ook met financiële gevolgen te maken krijgt en laat jouw kind zelf een scooterverzekering afsluiten voor de eigen scooter welke op zijn/haar naam staat. Zo bouwt jouw zoon of dochter zelf schadevrije jaren op en voorkom je een verhoogd eigen risico bij schade.

meer over onze scooterverzekering

Wil je meer informatie over de HEMA scooterverzekering? We vertellen je graag meer over hoe wij jou veilig en zorgeloos jouw weg laten vinden. Zo wordt scooter rijden nóg leuker!

direct jouw scooter verzekeren

Jouw scooter direct verzekeren? Een scooterverzekering afsluiten bij HEMA kan op élk moment. Begrijpelijke voorwaarden, uitgebreide dekking, scherpe premie en online afsluiten.

scooterverzekering voor een 16-jarige

Een scooterverzekering voor een 16-jarige afsluiten? Laat jouw scooter goed, simpel en voordelig verzekeren met de scooterverzekering van HEMA.

wat kost een scooterverzekering?

Jouw nieuwe scooter, die wil je natuurlijk goed en simpel verzekeren. Wat kost een scooterverzekering? En hoe wordt de premie eigenlijk berekend?

tot 15% stapelkorting

HEMA heeft de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars!

meer over stapelkorting stapelkorting

meest gestelde vragen

  • Nee. Een opgevoerde scooter is niet verzekerd. Veroorzaak je met jouw opgevoerde scooter schade aan anderen, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Maar vervolgens zal de verzekeraar die schade op jou verhalen. Uiteindelijk draai je dus zelf op voor de schade. Bovendien kun je rekenen op een boete van justitie.

  • Je mag iemand anders op jouw scooter laten rijden, mits de ander in het bezit is van een geldig brommercertificaat of rijbewijs en dit incidenteel gebeurt. Als de regelmatige bestuurder iemand anders is dan op de polis staat dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de uitkering bij schade.

  • Als de scooter op jouw naam staat dan ben je verplicht jouw scooter te verzekeren. Ook als je de scooter niet gebruikt en deze in de schuur staat ben je verplicht om een verzekering te hebben voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Als je dit niet hebt kun je een hoge boete van de RDW krijgen. Als je jouw scooter voorlopig niet gebruikt is het mogelijk het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kun je doen bij de RDW of op het postkantoor. Vanaf de schorsingsdatum ben je niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. Je mag er dan ook de openbare weg niet mee op. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl.

  • Ja. Je bent verplicht om een wettelijk voorgeschreven helm te dragen. Doe je dit niet dan ben je niet verzekerd. Ook passagiers moeten een helm dragen. Een helm moet voldoen aan geldende veiligheidseisen en voorzien zijn van een keurmerk. Het is niet toegestaan de helm los te dragen. Als je de helm niet goed vastmaakt kun je een boete krijgen.

  • Nee. Bij HEMA kun je geen bezorgscooter verzekeren. Gebruik je je scooter toch voor bezorging, dan is er geen dekking.

Heb je een vraag? Stel deze aan onze digitale assistent!