HEMA basis verzekering

mogelijk gemaakt door Menzis

 • genieten van 10% extra winkelkorting bij HEMA
 • online en telefonisch bereikbaar
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders

10% winkelkorting

Met de HEMA zorgverzekering ontvang je het hele jaar +10% korting in onze winkels en op hema.nl.

meer informatie

de juiste zorg voor iedereen, sinds 2014

Sinds 2014 werken HEMA en Menzis samen met als doel om iedere Nederlander de goede zorg te kunnen bieden. Voor elkaar zorgen en met elkaar. Iedereen kan zich bij HEMA verzekeren, jong of oud, ziek of gezond. Wij vinden het belangrijk dat goede zorg voor iedereen beschikbaar is. Kortom, de kennis en kunde van Menzis, gecombineerd met extra voordeel in alle HEMA winkels. HEMA ontvangt van Menzis een vergoeding voor haar bemiddelingswerkzaamheden, meer informatie hierover vind je hier. Zo krijg je 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg. En wil je contact, dan kan dat via e-mail of gewoon telefonisch. Onze klanten weten dat zeer te waarderen. Onze zorgverzekering krijgt dan ook een score om trots op te zijn: een 8.1. Stap ook over en ervaar het zelf.

onze basisverzekering

 • combinatiepolis
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • naar iedere huisarts en apotheek in Nederland
 • medicijnen
 • beperkte fysio
 • hulpmiddelen
 • wijkverpleging
 • kinderzorglijn
 • GGZ
 • 100% vergoeding voor gecontracteerde zorg
 • je ontvangt 70%-100% van de rekening (afhankelijk van het soort zorg) tot een maximum van 70% - 100% van het bedrag dat gemiddeld voor die behandeling is gecontracteerd

bekijk onze zorgverzekeringskaart

extra informatie basisverzekering

De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. In de Zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan ontvang je 70%-100% van de rekening (afhankelijk van het soort zorg) tot een maximum van 70% - 100% van het bedrag dat gemiddeld voor die behandeling is gecontracteerd. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed.
Mocht blijken dat de zorg die je nodig hebt onvoldoende beschikbaar is, dan wordt in de meeste gevallen 100% van de zorgkosten vergoed. Dat is de zorgplicht van de verzekeraar. Voor geestelijke gezondheidszorg en mondzorg bestaat in de basisverzekering van HEMA deze zorgplicht niet. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze verzekeringsvoorwaarden.

Dat kan in enkele eenvoudige stappen:

 • start een premieberekening en vul bij stap 1 het gewenste eigen risico en welke aanvullende dekking en/of tandartsverzekering je wilt meeverzekeren.
 • vul bij stap 2 persoonsgegevens in van de verzekerde(n).
 • vul bij stap 3 betaalgegevens in voor de maandelijkse incasso en ga akkoord met de voorwaarden.
 • klik vervolgens op ‘Verstuur aanvraag’. Je huidige zorgverzekering wordt (indien van toepassing) automatisch opgezegd.

Iedereen die bij de zorgverzekering van HEMA een basisverzekering heeft of aanvraagt, komt ook in aanmerking voor een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Daarbij is geen sprake van medische selectie. Echter, als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, kan je aanvraag worden afgewezen. Overstappen is dan niet mogelijk.

Verplicht eigen risico wil de overheid mensen bewuster maken van de kosten van gezondheidszorg en kan de premie lager worden vastgesteld. Voor bepaalde zorg (zie voorwaarden basisverzekering) geldt dit eigen risico niet. HEMA heeft geen invloed op de hoogte van het verplicht eigen risico. Dat bepaalt de overheid. Ten opzichte van 2023 verandert het verplicht eigen risico in 2024 niet (385,-). Aanvullend kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot maximaal 500,-.

We begrijpen dat er mensen zijn die moeite hebben om het eigen risico te kunnen betalen, daarom helpen wij daarbij op verschillende manieren: 1. Onze klanten kunnen ook vooraf hun eigen risico gespreid betalen als ze al weten dat het eigen risico wordt gebruikt in een jaar. 2. We hebben betalingsregelingen die makkelijk af te sluiten zijn. 3. Speciaal voor sociale minima binnen de regio’s waar wij de grootste zorgverzekeraar zijn, hebben we met 60 gemeenten een gemeentepolis waarin het verplicht eigen risico bij een groot aantal gemeenten herverzekerd kan worden. Zo draagt de gemeente bij aan de kosten van zorg voor mensen met een laag inkomen en worden onverwacht hoge rekeningen voorkomen.

een aanvullende verzekering voor extra zekerheid

Wie liever het zekere voor het onzekere neemt en niet voor vervelende financiële verrassingen wil komen te staan, bieden wij verschillende aanvullende verzekeringen aan. Hiermee ben je verzekerd voor zorg, die niet onder de basisverzekering valt. Een aanvullende verzekering kan aanvullende dekking bieden voor kosten zoals fysiotherapie, kraamzorg en orthodontie.

bekijk aanvullende verzekering

een tandartsverzekering die je laat stralen

Bij HEMA Zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende verzekeringen. Je beslist zelf voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Een tandartsverzekering is er met dekking tot 250.- , 500.- en 750.-. De periodieke controle wordt voor 100% vergoed en de overige behandelingen tot 75%, samen maximaal tot het gekozen bedrag.

bekijk tandartsverzekering

download de HEMA zorgapp

Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

download hier:

android-download-1.webp apple-download.svg

10% extra korting

Bij de HEMA zorgverzekering krijgt iedereen het hele jaar 10% korting op heel veel producten van HEMA! Zowel in de winkels als op HEMA.nl. En die 10% korting gaat ook nog eens bovenop andere aanbiedingen uit de folder. Dat vinden wij nou echt HEMA.

HEMA Zorgverzekering klantenservice

Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Bel naar 088-222 4114 maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00.

bekijk alle veelgestelde vragen