Naar het overzicht
kraamzorg

welke vergoeding kraamzorg bieden wij?

Het krijgen van een kind is één van de mooiste momenten van je leven. Van dit bijzondere moment wil je natuurlijk volop genieten. Daarom krijgen papa’s en mama’s daar van HEMA Zorgverzekering alle ruimte voor. In de eerste dagen na de bevalling ontvangen kersverse ouders intensieve zorg en begeleiding van een kraamverzorgende. Wil je precies weten op welke kraamzorg vergoeding je recht hebt vanuit de basisverzekering? Wij vertellen het je graag.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

90% vergoeding van de rekening tot maximaal 90% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

De eigen bijdrage voor kraamzorg verleend in een instelling zonder medische noodzaak is 20,- per dag (2023 19,-). Is het tarief van de instelling meer dan 143,- per dag, dan komen de meerkosten voor jouw rekening (2023 137,-).

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

 • 100% vergoeding eigen bijdrage verloskamer bij poliklinische bevalling zonder medische noodzaak
 • 100% vergoeding eigen bijdrage kraamzorg
 • 16 uur kraamzorg na opname
 • 16 uur kraamzorg na adoptie
 • max. 200.- voor de begeleiding en hulpmiddelen bij borstvoeding door een lactatiekundige.
 • eigen risico

  nee

 • eigen bijdrage

  ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Heb je een basiszorgverzekering van HEMA Zorgverzekering? Dan heb je recht op de gebruikelijke kraamzorg vergoeding. Deze start op de dag dat je bevallen bent en mag tot een periode van 6 weken na de bevalling worden verleend (2023 periode van 10 dagen). In de eerste periode waarin alles nieuw, druk en spannend is, staat een kraamverzorgende dus voor je klaar. Maak je thuis gebruik van kraamzorghulp? Dan betaal je een wettelijke eigen bijdrage van 5.10 per uur (2023 4.80 per uur). Het aantal kraamzorguren waarop je recht hebt, wordt vastgesteld aan de hand van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg. De eigen bijdrage voor kraamzorg verleend in een instelling zonder medische noodzaak is 20,- per dag (2023 19,-). Is het tarief van de instelling meer dan 143,- per dag, dan komen de meerkosten voor jouw rekening (2023 137,-).

De medische zorg rond de bevalling is dus voor een deel verzekerd in de basisverzekering. Wil je een uitgebreide kraamzorg vergoeding ontvangen? Sluit dan de aanvullende verzekering Aanvullend 3 af bij HEMA Zorgverzekering. Je ontvang dan een medisch kraampakket, aangevuld met leuke HEMA producten zoals een rompertje en een mutsje. Dit pakket is eenvoudig te bestellen via ‘mijn zorgoverzicht’. Kun je niet inloggen in 'mijn zorgoverzicht'? Dan kun je het kraampakket ook aanvragen via onze klantenservice 088-222 4114. Daarnaast biedt Aanvullend 3 een vergoeding van maximaal 200.- voor de begeleiding en hulpmiddelen bij borstvoeding door een lactatiekundige. Heb je geen HEMA Aanvullend 3 en wil je wel graag tegen een aantrekkelijke prijs een medisch kraampakket ontvangen? Dat kan! Bestel hem direct.

HEMA Zorgverzekering heeft met verschillende kraamzorginstellingen overeenkomsten gesloten. Deze vind je simpel en snel via onze Zorgvinder. Wil je advies bij het zoeken naar een kraamzorginstelling of heb je vragen over onze kraamzorg vergoeding? Neem dan contact op met onze Kinderzorglijn via tel. 088 - 222 43 43.

Er is een groeiend tekort aan kraamverzorgenden. Om ervoor te zorgen dat iedereen die dat nodig heeft kraamzorg krijgt, hebben zorgverzekeraars en kraamzorgorganisaties afgesproken dat iedere pas bevallen vrouw in elk geval 24 uur kraamzorg ontvangt. Het tekort verschilt erg per regio en de periode waarin de kraamzorg nodig is. Als er ruimte is voor meer dan 24 uur kraamzorg krijg je meer uren. Op deze manier kan iedereen de kraamzorg krijgen die nodig is. We vragen jouw begrip voor deze situatie.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar