zorgnota declareren

 • genieten van 10% extra winkelkorting bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • online en telefonisch bereikbaar

zorgkosten declareren was nog nooit zo eenvoudig

Heb je zorgkosten gemaakt en hiervan een nota ontvangen? Zorgkosten declareren bij HEMA Zorgverzekering kan gemakkelijk en snel via mijn zorgoverzicht of via de declaratie-app. Na het indienen van je declaratie kun je de status eenvoudig online volgen in de declaratie app.

Let op

We kunnen je declaratie alleen verwerken als de volgende informatie op de rekening staat:

 • verzekerdennummer
 • naam, adresgegevens en geboortedatum
 • omschrijving en datum van de behandeling
 • de gegevens van je zorgaanbieder

Ongecontracteerde zorg

Ga je naar een aanbieder die geen contract of betaalovereenkomst heeft met HEMA? Dan betaal je de rekening eerst zelf en declareer je vervolgens bij Menzis. Kijk altijd vooraf of je toestemming voor de behandeling of het hulpmiddel moet vragen.

Je zorgpremie goed en simpel, binnen 3 minuten ontvangen.

bereken je zorgpremie

schriftelijk declareren (alleen zorgkosten buitenland)

Alleen zorgkosten gemaakt in het buitenland kun je schriftelijk declareren via dit formulier, (English form). Binnenlandse nota’s declareer je via de app of mijn zorgoverzicht.

zorgkosten declareren met de declaratie-app

Met de declaratie-app van HEMA Zorgverzekering kun je heel gemakkelijk jouw zorgkosten declareren. Maak een foto van jouw nota en declareer deze met één druk op de knop. De app is gemakkelijk, snel en veilig.

 • je kunt de declaratie-app downloaden in de App Store (IOS) en in de Play Store (Android).

 • voordat je de declaratie-app kunt gebruiken, moet je deze eenmalig activeren met jouw DigiD. Hierna kun je altijd en op elke plek de declaratie-app gebruiken om jouw nota’s te declareren.

 • vul de gevraagde gegevens in en voeg 1 of meerdere (maximaal 4) foto’s toe. Druk op ‘declaratie indienen’ en jouw declaratie wordt verstuurd. Via mijn zorgoverzicht volg je de status van jouw declaratie(s).

declareren via mijn zorgoverzicht

 • in mijn zorgoverzicht kun je 24 uur per dag online zorgkosten declareren, zorgkosten inzien, jouw declaraties bekijken en jouw gegevens wijzigen. Inloggen in mijn zorgoverzicht kan veilig met je DigiD.

 • ben je ingelogd? Kies in het menu voor "mijn geldzaken". Scroll vervolgens naar beneden en klik op "declaratie indienen. Als je reiskosten declareert, maak dan ook een leesbare foto of scan van de afspraakkaart, de vervoersbonnetjes en de machtiging die vereist is voor het declareren van reiskosten. Wil je meerdere nota’s in één keer declareren? Vul dan eerst alles voor één nota in en klik vervolgens op ‘nota toevoegen’. Let op! Alle bijlagen van één declaratie mogen samen niet groter zijn dan 2MB. Scan nota’s op maximaal 300 dpi, dan worden de bestanden niet te groot.

 • controleer altijd of jouw gedeclareerde nota’s duidelijk leesbaar zijn. Zo kunnen we jouw declaratie(s) zo snel mogelijk verwerken.

 • als HEMA Zorgverzekering jouw declaratie heeft ontvangen, ontvang je een bevestigingsmail. Wij nemen de declaratie vervolgens zo snel mogelijk in behandeling. Je ontvangt ook een e-mail wanneer wij de declaratie hebben verwerkt. Het is ons streven dit binnen twee weken te doen. De status van de declaratie kun je volgen in ‘ingediende declaraties’ in mijn zorgoverzicht.

online inzage

Je kunt zorgkosten declareren voor een verzekerde die bij jou op de polis staat. Bijvoorbeeld je partner, zoon of dochter. Is hij of zij 16 jaar of ouder, dan kun je de details van de declaraties vanwege de privacywetgeving niet terugzien in mijn zorgoverzicht. Dat betekent dat je ook geen andere zorgkosten van die persoon kunt zien in het overzicht. Deze verzekerde kan zijn of haar zorgkosten wel zelf inzien door met DigiD in te loggen in mijn zorgoverzicht.