met de Zorgvinder

vind je de zorg bij jou in de buurt

Wij van HEMA Zorgverzekering helpen je graag bij het vinden van een geschikte zorgaanbieder. Daarom hebben wij de Zorgvinder voor je ontwikkeld. Hiermee vind je eenvoudig en snel een zorgaanbieder bij jou in de buurt. Je ziet direct met welke zorgaanbieders wij afspraken hebben gemaakt over het betalen van de rekening en wachttijden. Zo helpen wij je direct verder.

waar kun je terecht voor planbare zorg

Vind een ziekenhuis, apotheek of huisarts in jouw regio via onze zorgvinder. In de Zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan wordt 70% tot 100% van de kosten vergoed. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed.

zorgvinder

onze zorgaanbieders bij jou in de buurt

Met de Zorgvinder kun je op twee manieren zorgaanbieders vinden. Via de functie ‘Zoek op zorg’ zoek je op een aandoening (zoals ‘rugpijn’), hulpmiddel (zoals ‘pruik’), behandeling (zoals ‘kijkoperatie’) of specialisme (zoals ‘dermatologie’). Via het tabblad ‘Zoek op naam’ zoek je op de naam van een zorgaanbieder. Daarbij selecteer je eerst het soort zorg, bijvoorbeeld ‘verloskunde’. Bij beide manieren vul je een plaats in en de gewenste maximale afstand tot de zorgaanbieder. Je krijgt alleen een zoekresultaat als je alle velden hebt ingevuld.

hulp nodig bij de Zorgvinder?

In de HEMA Zorgvinder vermelden we alle door ons gecontracteerde zorgaanbieders en enkele niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Kun je de aanbieder van jouw keuze niet vinden of kom je er zelf toch niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies via tel. 088 - 222 43 21 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur). Onze zorgadviseurs helpen je graag verder.

geen kleine lettertjes

Op de website van HEMA Zorgverzekering vind je bovendien alle informatie over onze voorwaarden en vergoedingen. Je hoeft niet bang te zijn voor kleine lettertjes want daar doen wij niet aan. Wij leggen je in gewone mensentaal precies uit waar je aan toe bent. Ben je overtuigd van de zorg die wij bieden? Bereken dan direct je premie.

hoe zit het met de hardheidsclausule?

Kies je liever voor een zorgaanbieder zonder zorgovereenkomst maar belemmert de lagere vergoeding je keuze? Dan kun je ons aangeven waarom deze lagere vergoeding je keuze belemmert en vragen alsnog een hoger percentage te vergoeden. Wij nemen je verzoek in behandeling en vertellen je binnen 4 weken of wij je een hogere vergoeding kunnen bieden. Op het te vergoeden bedrag worden eventueel verschuldigde eigen bijdragen en daarna verplicht en vrijwillig eigen risico in mindering gebracht.