HEMA zorgverzekering 2024

mogelijk gemaakt door Menzis

 • genieten van 10% extra winkelkorting bij HEMA
 • online en telefonisch bereikbaar
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • kinderzorglijn

10% winkelkorting

Met de HEMA zorgverzekering ontvang je het hele jaar +10% korting in onze winkels en op hema.nl.

meer informatie

beschikbaarheid zorg voor patiënten huisartsenketen Co-Med

Zorgverzekeraars hebben gezamenlijk de overeenkomst met Co-Med opgeschort omdat de huisartsenketen de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen. Omdat iedereen zorg moet krijgen als het nodig is, hebben zorgverzekeraars besloten patiënten een alternatieve oplossing te bieden. Wij adviseren verzekerden hier per direct gebruik van te maken. Op deze pagina vind je meer informatie over waar je terecht kunt voor zorg.

goed verzekerd bij HEMA

Sinds 2014 werken HEMA en Menzis samen met als doel om iedere Nederlander de goede zorg te kunnen bieden. Voor elkaar zorgen en met elkaar. Iedereen kan zich bij HEMA verzekeren, jong of oud, ziek of gezond. Wij vinden het belangrijk dat goede zorg voor iedereen beschikbaar is. Kortom, de kennis en kunde van Menzis, gecombineerd met extra voordeel in alle HEMA winkels. HEMA ontvangt van Menzis een vergoeding voor haar bemiddelingswerkzaamheden, meer informatie hierover vind je hier. Wil je contact, dan kan dat via e-mail of gewoon telefonisch. Onze klanten weten dat zeer te waarderen. Onze zorgverzekering krijgt dan ook een score om trots op te zijn: een 8.1.

Via de HEMA zorgverzekering maak je automatisch gebruik van de onderstaande Menzis diensten:

 • alle zorg die je van een zorgverzekeraar mag verwachten
 • experts aan de telefoon voor iedere hulp die je nodig hebt
 • de Kinderzorglijn, speciaal voor HEMA ontwikkeld

wij helpen je graag

Op onze klantenservice zorgverzekering pagina vind je heel veel informatie. En staat het antwoord waar je naar op zoek bent er niet tussen, je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen (088-222 4114) of een mail sturen.

het hele jaar gezond met HEMA

Een goede gezondheid is belangrijk voor een lekker leven. HEMA helpt je om zowel lichamelijk als mentaal fit te blijven. Dat doen we met Lekker Leven tips over voeding, ontspanning, beweging en meer. Je kunt er hier meer over lezen.

zorgverzekering 2024: premies en dekkingen

Welke zorgverzekering past bij jou en welke aanvullende verzekeringen biedt HEMA en wat zijn de tarieven. Dit hebben we natuurlijk voor jou even op een rijtje gezet. Bekijk de basisverzekering en tandarts- en aanvullende verzekeringen. In 2024 zijn er ten opzichte van 2023 een aantal wijzigingen doorgevoerd. Meer informatie vind je hier.

onze klanten geven ons een

8.1

combinatiepolis

De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. Je krijgt 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg. In de zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan wordt 70% van de rekening vergoed, tot een maximum van 70% van het bedrag dat de zorgverzekeraar gemiddeld voor die behandeling heeft gecontracteerd.

check de zorgvinder

Meer informatie over de vergoedingen vind je in het vergoedingenoverzicht.

check de vergoedingen

voordelen HEMA zorgverzekering

Bij HEMA weten we wat goed voor je is. En dat alledaagse geluksmomentjes goed voor je zijn. Dus is onze zorgverzekering er voor je als het nodig is.

 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar
 • een jaar lang 10% extra winkelkorting op bijna alles bij HEMA

top 5 veelgestelde vragen

Er mag niet worden geselecteerd op medisch risico, leeftijd of andere kenmerken. Iedereen kan dus een basisverzekering afsluiten bij HEMA Zorgverzekering. Alleen als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, is overstappen niet mogelijk. Dit kan dan pas als je alle openstaande premies hebt betaald.

De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. In de Zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan ontvang je 70%-100% van de rekening (afhankelijk van het soort zorg) tot een maximum van 70% - 100% van het bedrag dat gemiddeld voor die behandeling is gecontracteerd. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed.
Mocht blijken dat de zorg die je nodig hebt onvoldoende beschikbaar is, dan wordt in de meeste gevallen 100% van de zorgkosten vergoed. Dat is de zorgplicht van de verzekeraar. Voor geestelijke gezondheidszorg en mondzorg bestaat in de basisverzekering van HEMA deze zorgplicht niet. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze verzekeringsvoorwaarden.

Wanneer je een HEMA Zorgverzekering hebt en een (digitale) HEMA pas kun je aanspraak maken op 10% extra korting. Je hoeft je korting dan alleen nog maar te activeren.

Via ‘mijn zorgoverzicht’ kun je:

 • - eenvoudig en veilig jouw eigen verzekeringsgegevens bekijken en wijzigen;
 • - je zorgpolis bekijken en downloaden;
 • - alle door HEMA Zorgverzekering aangeboden facturen voor premie, eigen risico en eigen bijdragen inzien;
 • - jouw zorgkosten inzien en declareren;
 • - een kraampakket en kraamzorg aanvragen
 • Dat kan in enkele eenvoudige stappen:

  • start een premieberekening en vul bij stap 1 het gewenste eigen risico en welke aanvullende dekking en/of tandartsverzekering je wilt meeverzekeren.
  • vul bij stap 2 persoonsgegevens in van de verzekerde(n).
  • vul bij stap 3 betaalgegevens in voor de maandelijkse incasso en ga akkoord met de voorwaarden.
  • klik vervolgens op ‘Verstuur aanvraag’. Je huidige zorgverzekering wordt (indien van toepassing) automatisch opgezegd.

  Iedereen die bij de zorgverzekering van HEMA een basisverzekering heeft of aanvraagt, komt ook in aanmerking voor een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Daarbij is geen sprake van medische selectie. Echter, als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, kan je aanvraag worden afgewezen. Overstappen is dan niet mogelijk.

  bekijk alle veelgestelde vragen

  HEMA Zorgverzekering klantenservice

  Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Bel naar 088-222 4114 maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00.

  bekijk alle veelgestelde vragen

  download de HEMA zorgapp

  Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

  download hier:

  android-download-1.webp apple-download.svg

  10% extra korting

  Bij de HEMA zorgverzekering krijgt iedereen het hele jaar 10% korting op heel veel producten van HEMA! Zowel in de winkels als op HEMA.nl. En die 10% korting gaat ook nog eens bovenop andere aanbiedingen uit de folder. Dat vinden wij nou echt HEMA.