wachttijd orthodontie

wat houdt dit in?

de Hema Aanvullend 3 heeft een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie. Dit betekent dat je gedurende de wachttijd premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt voor orthodontie. De wachttijd geldt als je overstapt naar de Aanvullend 3 en gaat in op de ingangsdatum van het pakket. Had je heel 2023 al een Aanvullend 3? Dan geldt er in 2024 geen wachttijd.

waarom is er een wachttijd?

de kosten van orthodontie zijn hoog. Door deze wachttijd kunnen we de tandartsverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Heb je een behandeling nodig waar wachttijd voor geldt? Zorg er dan voor dat je de verzekering op tijd afsluit.

met een vergelijkbare tandartsverzekering overstappen naar HEMA

ben je in 2023 niet bij HEMA verzekerd maar wil je overstappen naar de Aanvullend 3 en heb je een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking voor orthodontie dan kun je gebruik maken van de gelijk-over-regeling. De wachttijd van één jaar geldt dan niet voor jou.

welke dekking moet je in 2023 hebben bij een andere zorgverzekeraar om zonder wachttijd een tandartsverzekering af te sluiten?

Onder de 18 jaar Boven de 18 jaar
Aanvullend 3 Minimaal 1500.- voor orthodontie n.v.t.

wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor deze gelijk-over-regeling?

om zonder wachttijd over stappen op de Aanvullend 3 vul je de verklaring hiervoor in. Als je verklaart een gelijkwaardige dekking voor orthodontie te hebben dan wordt de wachttijd voor je uitgezet. Je krijgt hiervan bericht van HEMA.

Let op: als je per 1 januari 2024 met een vergelijkbare polis bent overgestapt naar HEMA dan kun je tot 1 april gebruik maken van de mogelijkheid om de wachttijd uit te zetten. Na 1 april heb je die mogelijkheid niet meer!

Let op: HEMA kan je verklaring achteraf controleren op juistheid. Voor het geval dat het formulier niet naar de waarheid is ingevuld, behoudt HEMA zich het recht voor om eventueel uitgekeerde bedragen terug te vorderen. Bewaar daarom je huidige polis waarop je verzekeringsproducten 2023 staan vermeld.

Let op: om de wachttijd uit te zetten dien je voor elk lid op de polis deze verklaring apart in te vullen!