Naar het overzicht
aangepaste stoel

welke vergoeding aangepaste stoel bieden wij?

Ernstige lichamelijke beperkingen bezorgen je in het dagelijks leven veel ongemak. Zelfs zitten kan de nodige problemen veroorzaken. Kun je niet meer goed zitten in en opstaan uit een ergonomische stoel, die al is aangepast aan jouw zorgbehoeften en woning, dan kan een aangepaste stoel een oplossing zijn.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De basisverzekering vergoedt in veel gevallen de kosten van de aanschaf of bruikleen van hulpmiddelen bij stoornissen in het bewegingssysteem. Voor een aangepaste stoel vergoeding heb je vooraf geen toestemming van ons nodig als je naar een gecontracteerde zorgleverancier gaat. Met de toelichting van je behandelend arts kun je rechtstreeks terecht bij de leverancier van jouw keuze, die een zorgovereenkomst met HEMA heeft. Wel kunnen we je bij de aanvraag van een vergoeding aangepaste stoel om een ergotherapeutisch rapport vragen. Via de Zorgvinder vind je eenvoudig een gecontracteerde leverancier bij jou in de buurt.

Ga je voor deze zorg naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan vergoeden we maximaal 75 procent van het maandtarief dat we gemiddeld voor dit hulpmiddel hebben gecontracteerd. Ook heb je vooraf toestemming van ons nodig voor een aangepaste stoel vergoeding. We vragen je ons de toelichting van je behandelend arts en een offerte van de leverancier van jouw keuze toe te sturen. Ook kunnen we om een ergotherapeutisch rapport vragen. Voor de kosten van het lenen van dit hulpmiddel, bijvoorbeeld voor vakantie of het verblijf op een logeeradres, bieden we geen vergoeding aangepaste stoel. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar