Naar het overzicht
alternatieve geneeswijzen

welke vergoeding alternatieve geneeswijzen bieden wij?

Alternatieve geneeswijzen helpen in sommige gevallen beter dan de normale behandelmethodes. Maar homeopathie, antroposofie, acupunctuur of haptotherapie worden niet voor niets als ‘alternatief’ bestempeld. Dit betekent dat deze behandelingen, in tegenstelling tot de reguliere behandelingen, niet vergoed worden door de basisverzekering. HEMA Zorgverzekering biedt geen vergoeding alternatieve geneeswijzen, ook niet via één van de aanvullende verzekeringen.

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Hoewel alternatieve geneeswijzen absoluut hun meerwaarde hebben bewezen, kleven er ook nadelen aan deze behandelvormen. Zo zijn er bij vele vormen van alternatieve geneeskunde nog vragen onbeantwoord gebleven en is (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat deze behandelmethodes werken. Doordat de overheid verschillende methoden niet goedgekeurd heeft, kiezen diverse zorgverzekeraars ervoor geen vergoeding alternatieve geneeswijzen aan te bieden.

De meer gebruikelijke behandelingen hebben aangetoond in veel gevallen direct effect te hebben, de niet-gebruikelijke geneeswijzen hebben vaak langere tijd nodig om klachten te genezen. Dit omdat de oorzaak van klachten bij de bron wordt aangepakt. Daardoor duren deze behandelingen over het algemeen langer en blijft in de meeste gevallen onmiddellijk resultaat uit. We bieden dan wel geen vergoeding alternatieve geneeswijzen, maar voor andere behandelingen ontvang je wel een vergoeding. In het vergoedingenoverzicht lees je terug welke behandelmethodes HEMA Zorgverzekering vergoedt.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar