Naar het overzicht
ambulancevervoer

welke vergoeding ambulancevervoer bieden wij?

Moet je met spoed naar het ziekenhuis of ben je voor vervoer naar een behandeling op ambulancevervoer aangewezen? Kijk hieronder welke vergoeding jij ontvangt.

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Ambulancevervoer uitgevoerd door een door het Ministerie van VWS aangewezen Regionale Ambulancevoorziening (RAV). het ambulancevervoer kent 2 varianten:

  1. vervoer per ambulance in geval van spoed (112-spoedvervoer).
  2. vervoer met een ambulance in verband met zorg in een zorginstelling of bij een zorgaanbieder als je (huis)arts dat nodig vindt en als de zorg valt binnen de Basisverzekering (dat heet dan 'besteld vervoer').

Voor spoedeisend 112-vervoer heb je geen verwijzing nodig. Voor besteld ambulancevervoer is een schriftelijke verwijzing nodig van je behandelend arts. De zorginstelling of zorgaanbieder waar je behandeld wordt, regelt het ambulancevervoer voor jou. Voor ambulancevervoer geldt een maximale afstand van 200 km enkele reis. Moet je voor zorg verder dan 200 km? Dan is hiervoor vooraf toestemming nodig van HEMA zorgverzekering.

Ambulancevervoer uitgevoerd door een niet door het Ministerie van VWS aangewezen Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Ambulancevervoer dat niet geïndiceerd is en niet via de meldkamer van de RAV is uitgegeven.

Ja, voor ambulancevervoer geldt het eigen risico.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar