Naar het overzicht
armondersteuning

welke vergoeding armondersteuning bieden wij?

Blijvende beperkingen in je arm, hand of vingers hebben een grote impact op het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Heb je een beperkte arm-, hand- of vingerfunctie, bijvoorbeeld als gevolg van een spierziekte, spasticiteit of een neurologische aandoening, dan zijn er verschillende hulpmiddelen die je hierbij ondersteunen en zelfstandig functioneren mogelijk maken.

Voor bepaalde hulpmiddelen geldt een maximale vergoeding of een eigen bijdrage.

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van armondersteuning heb je vooraf toestemming van ons nodig. Bij je aanvraag vragen we je een toelichting van je (revalidatie)arts of medisch specialist mee te sturen en een rapport van je ergotherapeut, waarin een analyse van de beperkingen staat beschreven. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier voor een eetapparaat of robotmanipulator? Dan vragen we je ook een offerte van deze leverancier naar ons toe te sturen. De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je voor een vergoeding van dit hulpmiddel in aanmerking komt. Voor meer informatie en specifieke vragen over de compensatie van de arm-, hand- en vingerfunctie kun je terecht bij de Zorgadviseur.

HEMA heeft voor dit hulpmiddel één leverancier gecontracteerd, te weten Focal Meditech (Tilburg). Kies je ervoor de robotmanipulator in bruikleen te nemen via deze aanbieder, dan wordt het eetapparaat bij je thuis bezorgd. Heb je toestemming van ons gekregen voor het gebruik van de armondersteuning en heeft de leverancier bepaald dat je in aanmerking komt voor een vergoeding? Dan vergoedt de basisverzekering de kosten van dit hulpmiddel. Ga je voor deze zorg naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vergoeden we maximaal 75 procent van de rekening tot maximaal 75 procent van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar