Naar het overzicht
armprothese

welke vergoeding armprothese bieden wij?

Onze armen, we kunnen eigenlijk niet zonder. Als je door een ongeval, ziekte of een aangeboren afwijking niet over beide armen beschikt, heeft dit vaak niet alleen psychologische, maar met name praktische gevolgen. Een armprothese helpt je bij het oppakken van je normale leven. Dit op maat gemaakte hulpmiddel neemt de functie van je ontbrekende arm over, zodat je ondanks deze ingrijpende ingreep zoveel mogelijk zelfstandig kunt functioneren. Ook kan de prothese alleen een cosmetische rol vervullen.

voor bepaalde hulpmiddelen geldt een maximale vergoeding of een eigen bijdrage

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Armprothesen zijn er in verschillende uitvoeringen. De meest complete prothese is de actieve armprothese. Dit hulpmiddel wordt mechanisch aangestuurd en vervangt de functie van de ontbrekende arm. Ook kan de prothese ontwikkeld worden met myo-elektrische aansturing. Je armspieren geven via elektroden signalen door aan je kunstarm. Deze signalen worden vervolgens omgezet in bewegingen. De cosmetische prothese oogt als een gewone arm, maar kan niet bewegen en is bedoeld om je lijf compleet te maken. Een passieve prothese kan bewogen worden met je andere hand, om bijvoorbeeld trekken, duwen of iets vastpakken te vergemakkelijken.

Voor een armprothese hebben we leveranciers gecontracteerd die samenwerken met een gespecialiseerd revalidatieteam. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet de prothese zijn voorgeschreven door een revalidatiearts uit het armprotheseteam van een gecontracteerd revalidatiecentrum. Via de Zorgvinder vind je een overzicht van de verschillende centra en leveranciers bij jou in de buurt waarmee we een overeenkomst hebben gesloten. Is er sprake van medische noodzaak en heb je vooraf toestemming van HEMA gekregen voor deze zorg, dan wordt de prothese volledig vergoed. In een enkel geval kunnen we besluiten de bruikleen van de prothese te vergoeden. Voor de aanschaf of bruikleen van een prothese geldt het eigen risico.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar