Naar het overzicht
bedtafel

welke vergoeding bedtafel bieden wij?

wat krijg je vergoed? Krijg je verpleging of verzorging op bed? Dan krijg je bij ons een vergoeding voor een bedtafel.​ Een bedtafel wordt vanuit de basisverzekering vergoedt.

dekking

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een bedtafel is een tafelblad voor over het bed. Bedtafels op een statief of op wielen zet je naast het bed, waarna je het werkblad over het bed draait en weer wegdraait als je de bedtafel niet gebruikt.

Een bedtafel biedt een stevige ondergrond als je in bed wilt eten, computeren, schrijven of lezen.

Kies je voor een gecontracteerde leverancier, dan heb je vooraf geen toestemming nodig van HEMA Zorgverzekering voor de vergoeding van een bedtafel. Met de toelichting van je huisarts of specialist kun je de leverancier benaderen. Wel kan het gebeuren dat we je om een ergotherapeutisch rapport vragen. Besluit je voor het gebruik van een bedtafel bij een niet-gecontracteerde leverancier aan te kloppen, dan heb je voorafgaand wel toestemming van ons nodig. We vragen je om een toelichting van de behandeld arts, we willen weten hoe lang je het hulpmiddel nodig hebt en vragen om de offerte van de leverancier.Naast toestemming om naar een niet gecontracteerde aanbieder te gaan, zal je ook een deel van de kosten zelf moeten betalen. Bij goedkeuring vergoeden we 75% van de kosten die wij gemiddeld betalen voor deze hulpmiddelen.

Naast een vergoeding bedtafel, heb je via de basisverzekering ook recht op vergoeding van andere hulpmiddelen zoals een rollator, aangepaste stoel, rolstoel of een losse toiletverhoger. In onze voorwaarden lees je welke hulpmiddelen voor een bepaalde periode vergoed worden. Is direct duidelijk dat het gebruik voor langere of onbepaalde tijd is? Dan wordt het hulpmiddel mogelijk vergoed uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Neem contact op met je gemeente voor meer informatie over het vergoeden van hulpmiddelen of vraag onze Zorgadviseur om advies. Kijk voor hulpmiddelen ook altijd in de verzekeringsvoorwaarden en het verzekeringsreglement om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar