Naar het overzicht
besnijdenis

welke vergoeding besnijdenis bieden wij?

Een besnijdenis wordt vaak uitgevoerd uit geloofsovertuiging of vanwege een culturele achtergrond. Ook kan deze behandeling een medische noodzaak hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een vernauwde voorhuid. Het inkorten van de voorhuid verhelpt klachten en pijn. Voor deze ingreep keert HEMA Zorgverzekering alleen een vergoeding besnijdenis uit bij medische noodzaak. Een besnijdenis vanwege culturele of religieuze redenen wordt niet vergoed.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Er zijn verschillende medische redenen om een besnijdenis uit te laten voeren. De bekendste is phimosis, oftewel een vernauwde voorhuid. Hierdoor is het niet mogelijk de voorhuid terug te schuiven over de eikel, wat voor klachten kan zorgen bij het plassen en de kans op ontstekingen verhoogt. Phimosis kan aangeboren zijn of worden veroorzaakt door infecties. Je huisarts of medisch specialist kan je in het geval van phimosis doorverwijzen naar een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum voor een circumcisie. Deze verwijzing is noodzakelijk om een vergoeding besnijdenis vanuit de basisverzekering te ontvangen.

Laat je de behandeling uitvoeren in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waarmee wij een contract hebben gesloten? Dan ontvang je bij een medisch noodzakelijke reden een besnijdenis vergoeding. De juiste aanbieder vind je eenvoudig met behulp van de Zorgvinder. De vergoeding besnijdenis bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder bedraagt 75% van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven. Voor een circumcisie is het eigen risico van kracht.

Sommige mannen vinden een besneden penis mooier om te zien. Ook kan hygiëne of een seksuele reden de achterliggende gedachte van een besnijdenis zijn. Omdat het in deze gevallen niet om een medisch noodzakelijke ingreep gaat, heb je geen recht op een vergoeding besnijdenis. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar