Naar het overzicht
borstkanker

welke vergoeding borstkanker bieden wij?

als je te maken krijgt met borstkanker komt er veel op je af. Daarom hebben wij alle zaken voor je op een rijtje gezet.

 • gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding: er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


 • niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven: er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

 • eigen risico

  ja

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De diagnose en behandeling van borstkanker valt onder medisch specialistische zorg en wordt vergoed vanuit de Basisverzekering.

Wil je weten of een door een arts gestelde diagnose of voorgestelde behandeling de juiste is? Dan kun je een andere, onafhankelijke medisch specialist om een second opinion vragen. Vanuit de basiszorgverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een second opinion vergoeding.

Een borstoperatie is een ingrijpende verandering van je lijf en leven. Om het leven opnieuw te omarmen, het versterken van het zelfvertrouwen en het uiterlijk van het lichaam te herstellen kun je na een borstoperatie een borstprothese aan laten meten. Is er sprake van medische noodzaak en is de prothese voor uitwendig gebruik? Dan kun je mogelijk een vergoeding borstprothese voor uitwendig gebruik ontvangen via de Basisverzekering.

Door de ziekte of door de behandeling ervan, kan haaruitval een gevolg zijn. Een pruik biedt in veel gevallen een passende oplossing bij haaruitval. Heb je een medische indicatie voor een pruik? Dan ontvang je via de Basisverzekering een vergoeding tot een maximaal bedrag. Deze maximumvergoeding kun je uitbreiden door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Ja, je hebt een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Ga je naar een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden wij de volledige nota. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden wij 75% van de nota , tot een maximum van 75% van het bedrag.Je hebt voorafgaand toestemming van ons nodig. Hierbij vragen we om een toelichting van je behandelend medisch specialist.

Met de HEMA Zorgvinder vind je snel en simpel de gecontracteerde zorgaanbieders bij jou in de buurt. Kies je ervoor om naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder te gaan? Dan betaal je altijd een deel van de behandeling zelf.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar