Naar het overzicht
borstkolf

welke vergoeding borstkolf bieden wij?

Ben je in blijde verwachting en ben je van plan jouw baby borstvoeding te geven? Dan kun je in verschillende situaties een kolfapparaat nodig hebben. Door te kolven haal je handmatig moedermelk uit de borst, zodat dit niet verloren gaat en stimuleer je jouw lichaam moedermelk aan te maken. Jouw baby kan de melk drinken op het moment dat jij zelf niet in de gelegenheid bent borstvoeding te geven. Voor dit hulpmiddel ontvang je via een aanvullende verzekering onder bepaalde voorwaarden een borstkolf vergoeding.

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

maximaal 200.- vergoed per kalenderjaar, zie voorwaarden hieronder.

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een kolfapparaat komt bijvoorbeeld goed van pas als jouw baby nog niet genoeg zuigkracht heeft, het aanmaken van moedermelk niet op gang komt of op het moment dat je weer aan het werk gaat en je jouw baby moedermelk wilt geven. De keuze voor een borstkolfapparaat is persoonlijk. Een handkolf is geschikt voor incidenteel gebruik, een enkelzijdige of dubbelzijdige elektrische kolf kolft sneller en met minder inspanning af. Voor het gebruik van een kolfapparaat krijg je begeleiding van een lactatiekundige. Verzeker je jezelf en jouw baby aanvullend? Dan bieden we een borstkolf vergoeding tot een maximumbedrag.

Je hebt recht op een borstkolf vergoeding via de aanvullende verzekering Aanvullend 3 als het hulpmiddel onderdeel uitmaakt van de begeleiding door een door HEMA erkende lactatiekundige. De kolfapparaat vergoeding - en vergoeding van begeleiding door een lactatiekundige - bedraagt maximaal 200.- per kalenderjaar. Uit de nota moet blijken dat je minimaal één consult hebt gehad. Via de Zorgvinder vind je de door ons erkende lactatiekundigen bij jou in de buurt. Voor de vergoeding borstkolf vanuit een de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Ben je in verwachting en heb je gekozen voor de Aanvullend 3-verzekering? Naast de vergoeding van een borstkolf, biedt deze dekking meer zekerheden voor, tijdens en na je zwangerschap. Ook ontvang je van HEMA een kraampakket. Dit pakket zit boordevol praktische, medische spullen voor na de bevalling en leuke babyaccessoires, zoals rompertjes. Wil je meer weten over de borstkolf vergoeding, de verloskundige zorg en kraamzorg van HEMA Zorgverzekering? Neem dan contact op met de Zorgadviseur. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn of neem contact op met de Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar