Naar het overzicht
borstprothese

welke vergoeding borstprothese bieden wij?

Een borstoperatie is een ingrijpende verandering van je lijf en leven. Om het leven opnieuw te omarmen, het versterken van het zelfvertrouwen en het uiterlijk van het lichaam te herstellen kun je na een borstoperatie een borstprothese aan laten meten. Is er sprake van medische noodzaak en is de prothese voor uitwendig gebruik? Dan kun je mogelijk een vergoeding borstprothese voor uitwendig gebruik ontvangen via de basisverzekering.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Nadat je een borst hebt moeten laten amputeren is een borstprothese een geruststellende keuze. Door de prothese is aan het uiterlijk van een vrouw niet te zien dat zij mastectomie heeft moeten laten uitvoeren. Via de basisverzekering bieden we in verschillende gevallen een vergoeding borstprothese voor prothesen op maat en gebruiksklare prothesen, al dan niet vloeistofhoudend. De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Het type prothese is afhankelijk van je lichaamsbouw, de wijze waarop de operatie is uitgevoerd en uiteraard jouw eigen wensen. In het verzekeringsreglement lees je welke voorwaarden we hanteren voor het vergoeden van deze ingreep. We adviseren je om bij twijfel over wat wel en niet vergoed wordt contact op te nemen met onze Zorgadviseur.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding borstprothese van een maatwerk prothese heb je vooraf toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig. In het geval van een gebruiksklare borstprothese kun je met de toelichting van je behandelend arts rechtstreeks naar een gecontracteerde zorgleverancier. Voor gebruiksklare borstprothesen hebben we verschillende leveranciers gecontracteerd. De zorgaanbieders waar wij een zorgcontract mee hebben afgesloten vind je eenvoudig via de Zorgvinder. De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je voor een borstprothese vergoeding in aanmerking komt. Voor maatwerk borstprothesen kun je terecht bij Prévoo Maatwerk (Maastricht) en Van den Borne Orthopedie (Eindhoven). Je hebt in dit geval wel vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar.

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je voorafgaand toestemming van ons nodig. Hierbij vragen we om een toelichting van je behandelend medisch specialist. We raden je aan vooraf een offerte op te vragen, zodat je direct weet of je naast je vergoeding borstprothese ook zelf een bedrag moet bijbetalen. Voor een maatwerk borstprothese vergoeden we bij een niet-gecontracteerde zorgleverancier 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Een niet-gecontracteerde leverancier moet over een SEMH-certificering beschikken in het kader van de erkenningsregeling ‘Medisch Speciaalzaken’ of ‘Mammacare’.

Voor een borstprothese geldt het eigen risico. We bieden geen vergoeding borstprothese in het geval van een voorlopige borstprothese, die na de operatie verstrekt wordt door het ziekenhuis. Ook voor bh’s, plakstrips en een zwemprothese bieden we geen borstprothese vergoeding. Heb je na het lezen van de informatie vragen? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden door of neem contact op met onze Zorgadviseur voor persoonlijk zorgadvies.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar