Naar het overzicht
breukband

welke vergoeding breukband bieden wij?

Een breukband is een comfortabele, rondom gesloten bandage, die het stomazakje ondersteunt. Door preventief druk te verlenen kan een parastomale hernia worden voorkomen of actief mee worden behandeld. Is er sprake van een parastomale hernia? Dan heb je vanuit de basisverzekering recht op een breukband vergoeding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een parastomale hernia is een littekenwond naast de stoma in de buikwand. Als de buikwand verzwakt is kan een breuk door hoesten, persen of tillen ontstaan. Een breuk is te herkennen aan een zwelling of welving van de buik. Dit lichamelijke probleem kan voor de nodige ongemakken zorgen, zowel fysiek als bij het plaatsen van het opvangmateriaal van de stoma. Heb je klachten of pijn? Neem dan contact op met je huisarts. Blijkt na onderzoek dat er sprake is van een breuk, zonder dat je hier teveel hinder van ondervindt? Dan kan de arts een breukband voorschrijven. Onze Zorgadviseur kan je meer vertellen over de breukband vergoeding van HEMA Zorgverzekering.

Voor het bestellen en verkrijgen van stomamateriaal en spoelapparatuur geldt het eigen risico. Je kunt na verwijzing van je huisarts bij elke door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde medische speciaalzaak of leverancier aankloppen. Met behulp van de Zorgvinder vind je snel en gemakkelijk een overzicht van de leveranciers bij jou in de buurt. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig. Daarnaast vragen we je behandelend arts of stomaverpleegkundige om een toelichting. Je breukband vergoeding bij een niet-gecontracteerde leverancier bedraagt 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven.

Een breukband is maatwerk. De brede, elastische band wordt na een bezoek van de stomaverpleegkundige aangemeten door een bandagist. Uiteraard is het voorkomen van een breuk de beste oplossing. Door de buik te ondersteunen op momenten dat er sprake is van grote of hoge druk, bijvoorbeeld bij het tillen, duwen of langdurig hoesten, is de kans op een breuk kleiner. Neem voor meer informatie over preventieve maatregelen en een breukband vergoeding contact op met je arts of stomaverpleegkundige. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet vergoed wordt en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar