Naar het overzicht
buikwandcorrectie

welke vergoeding buikwandcorrectie bieden wij?

Door gewichtsverlies of een zwangerschap kan je buik slapper zijn dan voorheen. Als je hier hinder van ondervindt, kun je kiezen voor een buikwandcorrectie om klachten te verminderen of volledig te laten verdwijnen. Bij het corrigeren van de buikwand wordt overtollig vet en huid verwijderd. Via de basisverzekering is een buikwandcorrectie vergoeding alleen mogelijk als dit vanuit medisch oogpunt echt nodig is. Liposuctie vergoeden we niet.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden

 • eigen risico

  ja

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

HEMA Zorgverzekering keert alleen een buikwandcorrectie vergoeding uit als er sprake is van een uitzonderlijke medische noodzaak. Je huisarts stelt dit vast en zorgt ook voor een doorverwijzing. Naast een verwijzing van een huisarts of medisch specialist is ook toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig. Uitzonderlijke medische oorzaak is als er sprake is van verminking door ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting. Of als er sprake is van lichamelijke functieproblemen vanwege:

 • Continu aanwezige smetten in de huidplooien, die ondanks adequate behandeling niet te voorkomen of te genezen zijn. Een operatie vormt de enige oplossing voor het probleem.
 • Een ernstige bewegingsbeperking waarbij als je staat de buikschort (de plooi) minimaal een kwart van de bovenbenen bedekt.
 • Als je voor een vergoeding buikwandcorrectie in aanmerking wilt komen, moet je Body Mass Index (BMI) gedurende 12 maanden 30 of minder zijn.

Een buikwandcorrectie is een grote stap. Om ervoor te zorgen dat de ingreep veilig en succesvol verloopt, hebben we verschillende medische specialisten gecontracteerd. Zij zijn verbonden aan een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum, waarmee HEMA Zorgverzekering afspraken heeft gemaakt over de prijs en de kwaliteit van de behandeling. Via onze Zorgvinder vind je snel en eenvoudig een specialist bij jou in de buurt. De buikwandcorrectie vergoeding bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder bedraagt 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Voor deze ingreep geldt het eigen risico.

Het kiezen voor deze zware ingreep, is iets waar je goed over na wilt denken. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze zit onze Zorgadviseur dagelijks voor je klaar. Wat zijn je wensen en verwachtingen? En kun je aanspraak maken op een buikwandcorrectie vergoeding? We beantwoorden graag jouw vragen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar