Naar het overzicht
chiropractor

welke vergoeding chiropractor bieden wij?

Chiropractie valt onder alternatieve behandelwijzen. Met name mensen met nek- of rugklachten kiezen voor een bezoek aan een chiropractor. Alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. HEMA Zorgverzekering biedt ook geen chiropractor vergoeding via aanvullende verzekeringen. Wel is het mogelijk je aanvullend te verzekeren voor fysio- en oefentherapie.

geen dekking

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Chiropractie draait vooral om manuele behandelingen. Een chiropractor stelt na een gericht onderzoek een behandelplan samen om blokkades van wervels of andere gewrichten in het lichaam op te lossen. Problemen in het bewegingsapparaat kunnen een effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. Er wordt uitgegaan van het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam. Doordat het succes van chiropractie sterk afhangt van je lichaam, bieden we geen chiropractor vergoeding.

Via je basisverzekering ben je in uitzonderlijke gevallen verzekerd van fysio- en oefentherapie. Dat geldt alleen als er sprake is van bepaalde chronische aandoeningen. Lees hierover in de verzekeringsvoorwaarden. Verwacht je een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut? Dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Je kunt je dan verzekeren voor een bepaald aantal behandelingen. Voor je het weet voel je je weer helemaal fit. Wil je meer weten over een van de andere vergoedingen van HEMA Zorgverzekering? De Zorgadviseur kan je hier meer over vertellen, of neem zelf een kijkje in ons vergoedingenoverzicht. Wil je precies weten wat wel en niet vergoed wordt en welke voorwaarden van kracht zijn? Neem dan een kijkje in onze duidelijke verzekeringsvoorwaarden.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar